Dodajte ovo u mašinu umesto omekšivača, odeća će mirisati danima

Većina omekšivača sadrži štetne hemikalije, ali su i skupi. Umesto toga, možete da koristite pristupačniji, zdraviji i efikasniji proizvod. Vaš veš će mirisati sveže i biće mekši nego ikad.


Postoji način da izbegnete hemikalije i perete svoj veš na ekološki način, tako da će dugo mirisati sveže i biće mekši nego ikada. Ova dva sastojka su odlične prirodne zamene.

Sirće

Sirće nije samo odlično za čišćenje kupatila, uklanjanje mrlja od pegle, mikrotalasne pećnice i frižidera, već se može koristiti i kao omekšivač.

Preporučuje se upotreba jabukovog ili destilovanog alkoholnog sirćeta. Sipajte ne više od tri kašike sirćeta u fioku za omekšivač. Na ovaj način veš neće mirisati na sirće, već će postati izuzetno mekan.

Eterična ulja

Ako koristite omekšivač zbog mirisa, postoji prirodna alternativa. Mirisna, nežna i opojna eterična ulja koja se koriste u kozmetici, masažama i osveživačima takođe mogu da dodaju divan miris vašem vešu.

Pomešajte dve do tri kašike odabranog eteričnog ulja sa dve šolje sirćeta. Dobro promešajte i koristite smešu kao klasični omekšivač tako što ćete je sipati u mašinu za pranje veša.

Koristite eterično ulje eukaliptusa i mente za svež miris ako želite da vam veš miriše kao da ste ga namirisali parfemom, dodajte bademovo ulje, a za čist i delikatan miris idealna je lavanda.

Izvor: direktno.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Kome se obraćamo ukoliko imamo primedbe na ponašanje lekara i sestara? Da li u domovima zdravlja u Srbiji postoji zašti...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.