Ovo je scenario kako bi TikTok mogao da bude zabranjen u SAD

Aplikacija TikTok se suočava sa najvećom pretnjom od svog nastanka u SAD. Predstavnički dom je odobrio zakon koji bi mogao da pokrene nacionalnu zabranu TikToka ako njegov kineski vlasnik ne proda aplikaciju, prenosi NPR.

Iako su zakonodavci u Predstavničkom domu prošlog meseca podržali sličan zakon, ovaj je drugačiji iz dva razloga - povezan je sa sveobuhvatnim zakonom o stranoj pomoći koji pruža podršku Ukrajini i Izraelu i obrađuje zabrinutosti nekih članova Senata tako što produžava rok za TikTok da pronađe kupca.

Predsednik Bajden podržava ovaj korak. To znači da je TikTok prisiljen na prodaju, ili suočavanje sa mogućom zabranom, na putu ka brzom usvajanju zakona.

Ovo bi označilo prvi put da je američka Vlada donela zakon koji bi mogao da zatvori čitavu društvenu medijsku platformu, postavljajući scenario za ono što se očekuje da će biti dugotrajan pravni spor.

TikTok je osudio zakon kao neustavan napad na izuzetno popularnu uslugu.

- Žalosno je što Predstavnički dom koristi pokriće važne strane i humanitarne pomoći kako bi još jednom progurao zakon o zabrani koji bi zauzeo slobodu govora 170 miliona Amerikanaca - rekao je portparol TikToka Aleks Haurek.

Nacionalni bezbednosni zvaničnici u Vašingtonu strahuju da bi kineska vlada mogla da koristi TikTok za promociju propagande usmerene na mešanje u američke izbore ili za nadgledanje nekih od 170 miliona Amerikanaca koji koriste aplikaciju svakog meseca.

Ti strahovi uglavnom ostaju hipotetički.

Izvor: direktno.rs

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Vaše navike u ishrani mogu imati značajan uticaj na vaše telo. Kada birate hranu koja čini vašu redovnu ishranu, verova...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.