NASA izračunala kada će Zemlju pogoditi asteroid snage 22 atomske bombe

 

Naučnici organizacije NASA napravili su proračun da će asteroid pod nazivom „Bennu“ pogoditi Zemlju za 159 godina, tačnije 24. septembra 2182.

S obzirom da je u pitanju datum u 22. veku, ne moramo još dugo da brinemo zbog ovog asteroida.

Asteroid, nazvan „Bennu“, prođe Zemlju svakih šest godina i upola je manji od asteroida za koji se smatra da je ubio dinosauruse.

Koliko je za Zemlju opasan asteroid „Bennu“?
Ako se „Bennu“ sruši na Zemlju, to će izazvati pustoš 965 kilometara od mesta gde je pao, ali on ipak nije dovoljno veliki da izazove izumiranje širom sveta.

Naučnici procenjuju da bi asteroid izazvao uništenje ekvivalentno eksplozijama 22 nuklearne bombe.

NASA radi na planovima koji će pomoći da se on preusmeri dalje od Zemlje ili uništi. Nadamo se da će biti uspešni u tome.

Izvor: danas.rs

Slobodno vreme

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.