Tuča pijanih monaha u Hilandaru, jedan teško povređen Tuča pijanih monaha u Hilandaru, jedan teško povređen Foto: FoNet/ Dragan Antonić

Tuča pijanih monaha u Hilandaru, jedan teško povređen

Tridesetpetogodišnji rumunski monah našao se na sudu pošto je udario 52-godišnjeg beloruskog monaha, nakon svađe pošto su se napili.

Incident se dogodio u nedelju popodne u manastiru Hilandar na Svetoj Gori. Kako se navodi u spisima predmeta, 35-godišnjak je udario 52-godišnjaka nogama i rukama, kao i plastičnom flašom, prenosi N1 grčku televiziju ERT news.

Pedesetdvogodišnji monah je prvobitno odvezen u Dom zdravlja Karion, gde mu je ukazana prva pomoć.

Potom je prebačen u bolnicu Poligiros, gde se i dalje leči sa povredama lica. Oštećeni je izjavio da ne želi da krivično goni 35-godišnjaka, a nije zahtevao da ga pregleda lekar.

Optuženi je priveden javnom tužiocu i optužen za nanošenje teške telesne povrede i upućen na suđenje Automatskom tročlanom sudu za prekršaje.

Hilandar je srpski pravoslavni muški manastir države pravoslavnih monaha koja postoji više od hiljadu godina.

Manastir je sagrađen na inicijativu Svetog Save, koji je postao monah na planini Atos 1191. godine.

Nalazi se u severnom delu Svete gore, na poluostrvu Halkidiki odnosno trećem njegovom prstenu – Atosu (grč. Aτoς), u severnoj Grčkoj. Manastir je udaljen 2,5 km od Egejskog mora.

Slobodno vreme

Lifestyle

Naučnici su prvi put otkrili pećinu na Mesecu. Najmanje 100 metara duboka, smatra se da bi mogla da bude idealno mesto d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.