Trikovi kako da ublažite svrab od uboda komarca

Ubod komarca može da bude vrlo neprijatan i da svrbi. Svrab je često nepodnošljiv i stvara jako crvenilo. Ipak, da biste ublažili te simptome, ovo je nekoliko trikova.

Imunološkinja dr Pajel Gupta upozorava da češanjem ne dobijate ništa, već samo povećavate rizik od infekcije. Predlaže da je učinkovito sredstvo u borbi protiv uboda komaraca alkohol kojim utrljamo mesto uboda. Osim toga, lekarka savetuje da je kockica leda vrlo učinkovita jer smanjuje upalu i svrab.

Ističe i da su kreme protiv svraba vrlo učinkovite, jer smanjuju iritaciju i upalu, ali da je alkohol daleko učinkovitiji. Ohladićete i omekšati kožu i omekšati, ali ne preterujte ​​kako ne biste iritirali i isušili kožu, piše krstarica.com.

„Možete takođe da operete mesto uboda hladnom vodom i sapunom kako biste ublažili svrab“, zaključila je dr Gupta.

Lifestyle

Kome se obraćamo ukoliko imamo primedbe na ponašanje lekara i sestara? Da li u domovima zdravlja u Srbiji postoji zašti...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.