Ima NAJGUŠĆU KOSU NA SVETU i kune se u ovu PRIRODNU MASKU od bukvalno JEDNOG SASTOJKA: Kosu čini sjajnom i blistavom, hidrira je i od nje brže raste

I dok većina žena ulaže ogroman trud u to da dođu do duge, guste i negovane kose,19-godišnja Sofija Valdivijezo imala je sreću da joj priroda da raskošnu, bujnu grivu. Ona pušta kosu od svojih tinejdžerskih godina, ali ne samo da je veoma duga, već je i kako ona sama tvrdi "najgušća na svetu". Njeni snimci i fotografije dokazuju da je možda i u pravu!

Sofija je godinama proučavala kako da svoju kosu pravilno neguje i štiti, a u isprobavanju različitih tehnika došla je do one najbolje - kaže da je to tretiranje kosom prirodnim gelom koji se priprema od lanenog semena. Ovaj gel neguje kosu, čini da brže raste, čini je sjajnom, zdravom i blistavom.

"Pokušavam da koristim što više prirodnih proizvoda, i pokazujem ženama kako da neguju kosu na što prirodniji način, koji pritom neće ugroziti njihov budžet", kaže ova mlada dama.

Za domaći gel od lanenog semena biće vam potrebni samo voda i laneno seme i malo dobre volje. Sipajte dve i po šolje vode u dublju šerpicu i sačekajte da provri. U ključalu vodu dodajte 1/4 šolje lanenog semena. Ostavite tri minuta da vri na visokoj temperaturi, pritom mešajući, a kada smesa počne da peni smanjite temperaturu na srednju. Nek se krčka još pet minuta na srednjoj temperaturi, odnosno sve dok ne dobijete gelastu teksturu.

Dobijenu smesu procedite u čistu činiju i ostavite je da se prohladi na sobnoj temperaturi, pa je odložite u frižider na najmanje 10 minuta. Potom nanesite na kosu čitavom dužinom, ostavite da odstoji i isperite. Gel možete napraviti i u većoj količini i čuvati ga u staklenoj flaši ili tegli, pa uzimati po potrebi. Ako želite da ima lepši miris, dodajte ulje čajevca ili eterično ulje po želji.

Maska za hidrataciju kose od majoneza, meda i maslinovog ulja

Sofija obožava još jednu masku za kosu iz kuhinje - onu sa majonezom i maslinovim uljem. Kaže da je savršena za hidriranu, mekanu kosu i da odmah daje rezultat.

Pravi se veoma jednostavno - pomešajte kašiku meda, oko 70 grama majoneza i 50 mililitara maslinvog ulja, ako imate dugu kosu. Ukoliko imate kratku ili kosu srednje dužine, prepolovite količinu sastojaka. Po želji možete dodati i malo jabukovog sirćeta u kosu. Nanesite na kosu čitavom dužinom, umotajte u peškir i ostavite da odstoji oko sat i po vremena. Na kraju dobro isperite.

Sofija takođe istače da je neophodno negovati i skalp, ali i krajeve kose, a savetuje da koristite svilene jastučnice i svilene gumice za kosu.

Izvor: blic.rs

Lifestyle

Svaka žena je lepa, bez obzira na to koliko ima kilograma i koju veličinu odeće nosi, ali nijedna ne želi da izgleda pun...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.