Terapeutkinja istakla četiri karakteristike dobre majke

Majčinstvo može biti zahtevno, ali i divno iskustvo. Svaki osmeh ili zagrljaj deteta čini sve izazove vrednim truda.

Međutim, nisu svi stvoreni ili spremni za ove izazove. Terapeutkinja i majka petoro dece, Ketrin Agranovič, otkrila je četiri osobine koje ženu čine neverovatnom majkom.

Svesna je svojih slabosti

„Dobra majka je svesna svojih slabosti, ali pre svega voli svoju decu. Stalno traži promene koje bi mogla da napravi kako bi poboljšala živote svoje dece“, kaže terapeutkinja za „YourTango“.

Primer je u rastu i razvoju

Žena koja stalno ulaže u svoj lični razvoj biće dobra majka, tvrdi Agranovič.

„Samo usavršavanje dovodi do toga da se dinamika njenog domaćinstva razvije u miran, harmoničan tok. Taj mir i smirenost ulivaju osećaj sigurnosti u njenu decu“, objasnila je ona.

Zadovoljava svoje potrebe i sebično je nesebična

„Dobra majka ruča sa prijateljima, bavi se svojim intelektualnim i kreativnim aktivnostima i uživa u svojim hobijima. Uostalom, ona je svoja osoba i njene potrebe su važne. Ona sebe vidi kao ravnopravan član kruga ljudi do kojih joj je stalo“, kaže terapeutkinja.

Iskrena je i priznaje svoje greške

Agranovič ističe da dobra majka uvek preuzima odgovornost za svoje postupke i greške.

„Kada viče na svoju decu, ona se izvinjava. Kada zaboravi na njihovu školsku predstav, iskreno se izvinjava i to kaže, priznajući svoje greške. Dovoljno je hrabra da sa decom vodi autentične razgovore“, zaključuje terapeutkinja, prenosi Index.hr.

Slobodno vreme

Lifestyle

Kome se obraćamo ukoliko imamo primedbe na ponašanje lekara i sestara? Da li u domovima zdravlja u Srbiji postoji zašti...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.