Pedijatri objasnili zašto je dobro da se dete igra hranom dok jede

Roditelji često kritikuju decu kada se igraju hranom, a šta kažu pedjatri?

Mnogi roditelji susreću se sa jednom problemom kada je reč o jedenju njihovih mališana. Mnogi od njih usred jela skloni su da se igraju hranom, što roditelji često doživljavaju kao nešto loše. Ipak, istina je zapravo potpuno drugačija.

Grupa pedijatara objašnjavaju zašto je dobro da se tokom jela deca igraju sa hranom. To, zapravo, pozitivno utiče na njihov odnos sa hranom, ali i na njihov celokupan razvoj, prenosi Index.hr.

BabyMed - Medicinska kozmetika za bebe i malu decu sa 5 proizvoda za negu osetljive kožu beba


 

Kako objašnjavaju postoji nekoliko prednosti igranja hranom kod male dece.

To podrazumeva podsticanje i razvoj kreativnosti, stimulaciju čula dodira, vida, sluha, mirisa i ukusa, stvaranje pozitivne atmosfere za stolom, sprečavanje izbirljivosti u jelu izgradnjom znatiželje oko hrane, ali i razvijanje fine motorike.

Slobodno vreme

Lifestyle

El Salvador je poslao više od 4.000 bezbednosnih snaga u tri zajednice na periferiji prestonice da iskorene članove band...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.