Da li znate zašto vam pas namiguje?

Postoji nekoliko razloga zašto psi namiguju - to mogu biti "signali" vašeg psa koje ne bi trebalo ignorisati.

Studije pokazuju da su psi usklađeni sa svojim porodicama – oni shvataju sve vrste aspekata našeg ponašanja i obraćaju pažnju na naše znakove. Pa zašto psi namiguju?

Megan Konrad, veterinarski konsultant u Hello Ralphie Veterinari Services, kaže za Dailipavs.com da je namigivanje često namerno ponašanje sa različitim značenjima – ali iza toga mogu biti i neki zdravstveni razlozi.

U zavisnosti od situacije, namigivanje psa možete protumačiti na mnogo načina.

„Namigivanje može biti znak naklonosti, da je pas miran, da traži pažnju ili možda oponaša svog vlasnika ako je to radnja koju često rade“, kaže Konrad.

Vaš pas se takođe možda samo prijavljuje sa vama sa druge strane kauča svojim razigranim namigovanjima. Ako pokušavate da dešifrujete šta znači kada vaš pas namiguje, obratite pažnju i na govor tela. Ako im je rep podignut, a uši uspravne, to znači da pokazuju interesovanje ili traže pažnju.

Namigivanje, treptanje, oblizivanje usana i spuštanje glave i ušiju dodatni su načini na koje štenci daju vama i drugim psima do znanja da su voljni da sarađuju.

Međutim, često namigivanje, posebno istim okom, može biti znak da nešto nije u redu. Psi mogu imati tendenciju da više puta zatvaraju oči ako osećaju bol, osetljivost na svetlost ili nelagodnost. I, baš kao i ljudi, psi namiguju ili trepću kada dođu u kontakt sa prašinom, prljavštinom ili dlakom, lprenosi Klix.ba.

Drugi razlozi zbog kojih psi namiguju su simptomi infekcije oka.

„Ako primetite iscedak, pojačano ili nevoljno treptanje, crvenilo u ili oko oka ili bilo kakvu povredu, odmah zakažite pregled kod veterinara“, kaže Konrad.

Takođe, uzrok čestog namigivanja i treptanja je entropija, genetsko stanje koje se često uspešno koriguje operacijom.

Slobodno vreme

Lifestyle

Naučnici su prvi put otkrili pećinu na Mesecu. Najmanje 100 metara duboka, smatra se da bi mogla da bude idealno mesto d...

Kućni ljubimci

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.