Veterinarka otkrila koje rase pasa nikada ne bi imala

Koji je razlog?

Mnoge porodice su tokom korone udomile kućne ljubimce, ali je primećen i veliki procenat pasa koji je napušten. Kriza troškova života donekle je doprinela tome jer su cene hrane i medicinske nege porasle, piše Express.co.uk.

Ako razmišljate o udomljavanju ili kupovini pasa, jedna britanska veterinarka je otkrila pet rasa pasa koje ona lično ne bi posedovala i navela razloge zašto.

Nemački ovčar

„Apsolutno lepi psi, odgajani da budu čuvari, ali nisu uzgajani da čuvaju, nego da budu sumnjičavi i anksiozni što ih čini zaista reaktivnim psima“, rekla je veterinarka i dodala da „ako su imali loše iskustvo, nikada ga ne zaboravljaju“.

Ona je konstatovala da su prelepi, ali su veliki i moćni i jednostavno nisu za nju.

Psi sa kratkom njuškom

Sledeći su na spisku psi sa kratkom njuškom.

„Opet, apsolutno fantastični mali psi, ali oni ne zaslužuju toliko da pate, a ja ne bih svesno da doprinosim toj patnji“, rekla je veterinarka, misleći na način na koji dišu zbog kratke njuške.

Među rasama pasa sa kratkom njuškom su opštepoznati mops, francuski buldog, bokser, ši-cu.

Border koli

„Broj tri radni pas border koli“, nastavlja veterinarka

Ona je primetila da se ova rasa često kupuje za farme, ali ih drže i kao kućne ljubimce.

„Ogroman broj njih ima probleme sa mentalnim zdravljem – to su psi kojima je potreban posao. Jednostavno nemam dovoljno vremena da uložim u njih da bih bila sigurna da imaju najbolji život upravo pored mene“, rekla je veterinarka.

Šar pej

„To je rasa koja mi se lično ne sviđa“, rekla je ona i dodala da ta rasa ima mnogo zdravstvenih problema i mnogo problema u ponašanju – što se odnosi na njihovo zdravlje, oni imaju bol i nelagodu – i to ih čini mrzovoljnima.

Bernardinac

Broj pet je pas St. Bernard, poznat i kao Bernardinac ili bilo koji veliki pas koji balavi.

„To su zaista divni psi, veoma slatki – ali iskreno, ja jednostavno nisam dovoljno dobra domaćica da držim korak sa ovim momcima“, zaključila je veterinarka, a prenosi danas.rs.

Slobodno vreme

Lifestyle

Ruski astrolog Alena Lapšina izdvojila je tri horoskopska para koji su visko kompatibilni kada je reč o zajedničkom živo...

Kućni ljubimci

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.