Zadužbina Milana Mladenovića pokreće postupke protiv Željka Mitrovića i TV Pinka

Zadužbina Milana Mladenovića, kao organizacija osnovana sa ciljem da se autorska i lična zaostavština pevača grupe "Ekatarina Velika" (EKV) sačuva, poštuje i promoviše, oglasila se povodom "obrade pesme" te grupe, koju je objavio Željko Mitrović na privatnim nalozima na društvenim mrežama i emitovao u okviru programa Televizije Pink.

Naime, televizija Pink i njen vlasnik Željko Mitrović 18. aprila „neovlašćeno, bez odobrenja i bez saglasnosti emitovali su izmenjeni snimak pesme ‘Novac u rukama’, koja je autorsko delo grupe Ekatarina Velika“, navodi se u saopštenju Zadužbine.

Oni su najavili da će, zajedno sa ostalim nosiocima autorskog prava na pesmu „Novac u rukama“, zbog povrede autorskih prava pokrenuti postupke pred nadležnim sudom protiv televizije Pink i Željka Mitrovića.

„Tog dana Televizija Pink je putem televizijskog programa, društvenih mreža i interneta emitovala snimak u izmenjenoj formi koji je predstavljen kao “obrada pesme”. Predmetni snimak je nastao tako što je na originalnom snimku pesme „Novac u rukama“ glas Milana Mladenovića utišan, a uz njega nasnimljen vokal gospodina Mitrovića. Za ovo flagrantno i grubo narušavanje integriteta tuđeg autorskog dela Televizija Pink i Željko Mitrović nisu dobili, niti su tražili saglasnost od autora. Takođe nije tražena ni saglasnost da mogu izmeniti snimak od vlasnika fonogramskih prava na pesmu „Novac u rukama“ – a to je ZKP RTV Slovenija“, navode iz Zadužbine .

Dodaju da su „Televizija Pink i gospodin Mitrović neovlašćeno izmenjeni snimak grupe EKV u celini emitovali tri puta na televizijskom programu Pink (uključujući i emisiju “Nacionalni Dnevnik”) i postavili ga na Instagram, X i Youtube, potpisujući ga kao: ‘Copyright – RTV PINK’. Zajedno sa snimkom postavili su i pisano saopštenje da se radi o ‘cover pesmi’, odnosno ‘obradi’ koju je gospodin Mitrović sa svojim novim bendom snimio ‘u čast velikog EKV-a i aprilskog rođendana Margite'“.

„Zadužbina Milana Mladenovića ocenjuje delovanje RTV Pink i njenog vlasnika kao protivpravno, a njihovo saopštenje kao licemerno i neistinito. Zbog toga je sa vlasnikom fonogramskih prava RTV Slovenija pokrenula postupke da se sa svih internet platformi ukloni predmetni snimak. Snimak je već uklonjen sa Instagrama i mreže X, a uskoro će biti skinut i sa drugih platformi.

Zadužbina Milana Mladenovića će zajedno sa ostalim nosiocima autorskog prava na pesmu „Novac u rukama“ pokrenuti postupke pred nadležnim sudom protiv Televizije Pink i Željka Mitrovića, a radi ostvarenja prava na zaštitu integriteta autorskog dela „Novac u rukama“ i suprotstavljanja nedostojnom iskorišćavanju tog dela. O ishodu tih postupaka javnost će biti naknadno obaveštena“, kaže se na kraju saopštenja.

Izvor: nova.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Brzo je postao viralan na nekoliko društvenih platformiSkupoceni telefoni često se smatraju “statusnim simbolom”, a naža...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.