sreda, 14 februar 2024 06:37

Hitno preduzimanje preventivnih mera zaštite od požara na otvorenom prostoru u opštini Apatin

Od početka februara meseca na teritoriji Republike Srbije evidentirano je ukupno 1.492 požara na otvorenom prostoru, što je enormno povećanje u odnosu na isti period prošle godine kada je ovakvih požara bilo 226. Samo tokom vikenda na teritoriji Republike Srbije evidentirano je 466 požara na otvorenom prostoru, dok je prošle godine u istom periodu bilo 60 ovih požara.

Usled povećanog obima požara koji je evidentiran od početka februara, sastanak sa predstavnicima Sektora za vanredne situacije održao je zamenik predsednice opštine Apatin Radovan Đukić.

„Lokalna samouprava podržava apel i mere koje MUP preporučuje kako bismo zajedno uticali na povećanje svesti i odgovornosti od nesavesnog paljenja ostataka sitnih useva, spaljivanja smeća na otvorenom prostoru ili spaljivanje biljnih ostataka, za šta su i zakonom propisane velike kazne. S tim u vezi, u narednom periodu organizovaćemo pojačan inspekcijski nadzor, kao i druge službe, u cilju sprečavanja pojave i suzbijanju požara“, rekao je Đukić.

Slobodno vreme

Lifestyle

Mirisna tečnost koju komarci mrze. Napravite ovu tečnost, sipajte u činiju, stavite manju sveću koja može da pluta i ko...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.