subota, 20 januar 2024 05:38

U nedelju obuka i popis ptica vodenih staništa u Apatinu

Nakon uspešnih teorijskih i terenskih obuka u Sakulama, Novom Sadu, Kragujevcu, Zaječaru, Požegi i Deronjama, članove Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije-Apatin, očekuje nova obuka za Međunarodni zimski popis ptica vodenih staništa (IWC) u Apatinu u severozapadnoj Bačkoj.

U nedelјu, 21. januara 2024. godine biće održana obuka za članove i saradnike ovog društva iz Apatina, kao i opština Sombor, Kula i Odžaci. Kako su za sajt Dunav radija rekli članovi ovog društva, terenska obuka biće održana na ribnjaku kod Svilojeva, a pre terenske obuke biće održano i predavanje na temu problematike (IWC-a) i sprečavanja nezakonitog stradanja ptica (IKB).

Okuplјanje učesnika zakazano je 10 sati u nedelјu kod apatinske Marine, a događaj bi trebalo da traje do 17 sati, jer će se na ribnjaku čekati večernji dolet gusaka i popisivati ptice vodenih staništa.

Obavezne prijave na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. najkasnije do 20 januara 2024. godine u 16 sati.

Izvor: Radio Dunav

Slobodno vreme

Lifestyle

Mirisna tečnost koju komarci mrze. Napravite ovu tečnost, sipajte u činiju, stavite manju sveću koja može da pluta i ko...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.