petak, 22 decembar 2023 06:18

KOMEDIJA “Džepovi puni kamenja” u subotu na repertoaru apatinskog pozorišta

U subotu, 23. decembra, u Velikoj sali Opštinskog Kulturnog centra, biće odigrana predstava naziva “Džepovi puni kamenja”, u izvođenju Narodnog pozorišta Kikinda. Predstava je zakazana za 20 sati, a cena ulaznice iznosi 500 dinara.

Režiju gostujućeg komada potpisuje Rastislav Ćopić, a u njemu igraju Nikola Joksimović i VLadimir Maksimović.

Predstava “Džepovi puni kamenja” je priča o dva mlada čoveka koji u svom životu hoće da naprave nešto vredno i veliko, nešto što se razlikuje drastično od statiranja u filmovima. I tako… Čarli i Džejk čekaju svoju šansu… Čarli bi voleo da proda svoj scenario, a Džejk da dobije glavnu ulogu u nekom filmu. Dva glumca igraju 13 likova u predstavi o malom irskom selu u kome se snima holivudski film. S jedne strane, seljani se podsmevaju Holivudu, ali ipak učestvuju u snimanju filma, jer im to donosi značajne prihode. S druge strane su fascinirani holivudskom mašinerijom za proizvodnju snova i pojavom filmskih zvezda. Statiranje u filmu im razbuđuje maštu i stvara želju da i sami pišu scenarija i snimaju filmove. Ali predstava nije samo tužna komedija o meštanima jednog siromašog sela koji statiraju u holivudskom filmu i o sukobu njihovih iluzija sa stavarnošću. To je predstava o malim i beznačajnim ljudima i o njihovoj nadi, nadi da će uspeti da promene svoje male, siromašne i beznačajne živote ako samo dobiju pravu priliku za to.

„Nije važno što si niko i ništa, ako dobiješ šansu“, glasi pravi moto ove predstave. U pitanju je urnebesna komedija o „sudaru“ Holivuda, sveta filmske iluzije, sa siromašnim žiteljima jednog sela.

Izvor: radioapatin.com

Slobodno vreme

Lifestyle

Mirisna tečnost koju komarci mrze. Napravite ovu tečnost, sipajte u činiju, stavite manju sveću koja može da pluta i ko...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.