utorak, 28 novembar 2023 05:15

Bespovratna sredstva za kupovinu još četiri kuće u opštini Apatin

Ministarstvo za brigu o selu je predložilo, a Vlada Republike Srbije donela krajem februara Uredbu o utvrđivanju Programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Republike Srbije za 2023. godinu. Pravo da konkurišu imaju pojedinci, samohrani roditelji, bračni parovi i vanbračni partneri.

Javni konkurs je objavljen na sajtu Ministarstva za brigu o selu, a biće otvoren do utroška sredstava, najkasnije do 01.11.2023. godine.

Podnosioci prijave konkurišu zajedno sa jedninicom lokalne samouprave, na čijoj teritoriji se nalazi seoska kuća sa okućnicom, a jedinica lokalne samouprave potvrđuje tačnost podataka i ispunjenost uslova koji se odnose na seosku kuću sa okućnicom za koju se podnosioci prijave opredele.

Pomoćnica predsednice opštine Apatin za obrazovanje i omladinsku politiku Milka Nikšić je u Ministarsvu za brigu o selu potpisala četiri nova ugovora i na taj način omogućila da isto toliko porodica na teritoriji apatinske opštine dobije svoj krov nad glavom.

Nikšić je tom prilikom izrazila zadovoljstvo što je sa ove četiri, broj domaćinstava na selima opštine Apatin porastao za 67, koliko kuća je do sada dodeljeno kroz aktuelni program nadležnog ministarstva.

Ugovore za kupovinu kuća u Kupusini potpisali su Đurđica Bursać, kao i Nikola Stokanić, dok su u Prigrevici svoj dom dobili Ivana Janković, kao i Nataša i Gojko Uzelac.

Slobodno vreme

Lifestyle

Mirisna tečnost koju komarci mrze. Napravite ovu tečnost, sipajte u činiju, stavite manju sveću koja može da pluta i ko...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.