Nastavak radova na digitalizaciji Kule Nastavak radova na digitalizaciji Kule
četvrtak, 08 septembar 2022 06:11

Nastavak radova na digitalizaciji Kule

 

Predsednik opštine Kula, Damjan Milјanić, i predstavnici kompanije „Telekom Srbija“ sastali su se danas povodom sprovođenja druge faze plana digitalizacije i izgradnje opštičke mreže u Kuli. Usled obima radova koji su uslovlјeni planom, digitalizacija je podelјena u više faza, te je u proteklom periodu obavlјena prva faza digitalizacije, a sada će biti odrađeno i uvođenje optičkih kablova na teritoriji Gornjeg grada u Kuli. Druga faza obuhvata obimne radove, tačnije mrežu optičkih kablova u dužini od više od 15 kilometara.

Ovom prilikom Srđan Kovačević, rukovodilac odelјenja “Telekoma Srbije“ za planiranje i izgradnju u Zapadnobačkom okrugu istakao je da je krajnji cilј ovih radova izgradnja najveće optičke mreže u Srbiji koja će pratiti potrebe modernih uređaja i aplikacija. Kada je reč o opštini Kula, Kovačević je istakao da je plan da se optičkom mrežom dopre do svakog domaćinstva. Korisnici usluga ove kompanije će nakon ovih radova imati izuzetno stabilan i brz protok interneta do 1.000/100 Mb/s, bez obzira u kojem su delu Kule naselјeni, i bez obzira na broj uređaja koji je priklјučen na optičku mrežu MTS-a.

Kovačević je istakao da troškove kompletnog prebacivanja korisnika sa bakarne na optičku mrežu snosi „Telekom Srbija“, a korisnici će time dobiti mogućnost širokopojasne usluge interneta i TV-a, a ujedno i pet puta veću brzinu za isti novac. Kad su novi korisnici u pitanju, i oni će infrastrukturu dobiti besplatno, a cena usluge zavisi od paketa za koji se odluče, zaklјučio je predstavnik kompanije „Telekom Srbija“.

Slobodno vreme

Lifestyle

Astrologija može biti mnogo komlikovanija nego što se čini, zato ćemo verovatno pronaći neke pogrešne interpretacije oso...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.