sreda, 01 maj 2024 06:02

U Somboru otvoren novi parking kod „Prokupca“ – besplatno parkiranje do 1. jula

Završeni su radovi na izgradnji potpuno novog parkirališta u gradu na prostoru nekadašnjeg preduzeća „Prokupac“, a zvanično otvaranje, svojim prisustvom upriličio je gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković, koji je zajedno sa načelnikom Zapadnobačkog upravnog okruga Goranom Nonkovićem, direktoricom Parking servisa Sombor Gordanom Vulović, predstavnicima Mesne zajednice „Venac“, javno komunalnih preduzeća i izvođača radova ispred „Džimi commerce“ d.o.o. Bezdan, te saradnicima, svečano sklonio dekorativnu barijeru i otvorio parking na korišćenje sugrađanima.

Tom prilikom, gradonačelnik Ratković je izjavio da je zadovoljan završenim radovima, te da se radi na još nekoliko projekata kako bi se izgradila dodatna parking mesta u gradu i omogućio lakši i bezbedniji pristup željenim lokacijama.

„Završen je još jedan veliki projekat u našem gradu i smatram jedan od najznačajnijih projekata s obzirom na veliki problem nedostatka parking mesta u gradu. Pre dve godine su urađena parking mesta na Staparskom putu i tada smo krenuli u izgradnju ovde na mestu bivšeg „Prokupca“. Znate da je ova priča započeta negde 2016. godine i tada su se rešavala imovinsko – pravna pitanja i statusi i na naše veliko zadovoljstvo to je sve okončano u korist grada i tada smo krenuli u projektovanje i izgradnju. Zahvalio bih se svima koji su učestvovali u ovom projektu, od prvog dana pa sve do same izgradnje. Ovime će biti obezbeđeno 80 parking mesta, a želim da napomenem da će do 1. jula biti besplatan parking za sve naše sugrađane. U drugoj fazi je planirana izgradnja objekta ovde do ulice, a u trećoj fazi će postojati mogućnost i nadogradnje kako bi dodatno povećali broj parking mesta. Kao Grad, nastavićemo da radimo na izgradnji novih parkinga, a među prvima, biće projekat izgradnje parking mesta u Vojvođanskoj ulici“, izjavio je gradonačelnik Ratković.

Direktorica Parking servisa Sombor Gordana Vulović, dodala je da se intenzitet saobraćaja u gradu, kao i broj vozila povećao nekoliko puta u zadnjih deset godina, te da se zajednički sa Gradom radi na pronalasku rešenja za povećanje broja parking mesta.

„Pokušavamo u saradnji sa Gradom da razvijemo kulturu parkiranja kod građana i da rasteretimo uži centar grada, kako bi povećali bezbednost saobraćaja. Statistički gledano, u zadnjih deset godina, broj obnovljenih registracija i novoregistrovanih vozila povećan je dvanaest puta, a protok saobraćaja u užem centru grada je povećan petnaest puta. To govori da imamo značajno povećanje potrebe za izgradnjom novih parking mesta i nastavićemo u saradnji sa Gradom da radimo na pronalasku još lokacija na kojima bi mogli da ih napravimo“, rekla je Gordana Vulović.

Celokupni radovi su podrazumevali izgradnju parkirališta, zida oko parcele , izgradnju kanalizacione mreže, postavljanje javne rasvete i ozelenjavanje prostora. Za ovu namenu Grad je izdvojio sredstva iz budžeta u iznosu od 28 miliona dinara bez PDV-a.

Slobodno vreme

Lifestyle

Tamni krugovi ispod očiju muče mnoge, i osim što su nekada estetski problem, mogu biti i simptom promena zdravstvenog st...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.