četvrtak, 04 april 2024 05:41

„Dete nam je pretučeno u školskom toaletu, a niko od zaposlenih nije hteo da mu pomogne“: Roditelji učenika 6. razreda besni zbog incidenta u školi

Dečak Nikola Mijović, učenik šestog razreda, pretučen je u Osnovnoj školi "Nadežda Petrović" u Velikoj Plani, konstatovane su mu lake telesne povrede i blaži potres mozga, a njegovi roditelji kažu da je dečak nakon incidenta, tako povređen, sedeo satima, a da njih niko iz škole o tome nije obavestio.

Kako je dečakova majka Ivana Mijović ispričala za portal Nova.rs, da je njen sin pretučen saznala je slučajno, kada je došla po njega u školu. Tada su joj Nikolini drugari ispričali da je on napadnut u toaletu.

„Bio je to 28. mart, otišla sam u školu oko 12.50. Vidim njegove vršnjake kako izglaze iz škole, ali njega nema. Pitam ih gde mi je Nikola, a on mi odgovaraju da je pretučen. Trčim ka školi, molim tetkicu da mi pomogne da ga pronađen. On je bio u tom momentu u velikoj svečanoj sali škole gde se održavao neki kviz. Potom mi je rekla da njegov razredni starešina Saša Milojević ne dozvoljava mom detetu da izađe dok se kviz ne završi“, počinje priču majka.

Na kraju tog kviza, kako nam je ispričala, izašao je njen sin, a sa njim i njegov razredni starešina.

„Pitala sam da li je istina da je moj sin pretučen i ko ga je pretukao. On mi je odgovorio da je u pitanju jedan problematičan učenik koji iza sebe ima već niz incidenata. Pitala sam zašto mu nisu zvali, a on je rekao da su imali sednicu. Potom sam ga pitala zašto nisu zvali Hitnu pomoć kako bi se detetu obezbedila adekvatna pomoć. U tom trenutku nailazi nastavnica geografije i arogantno prilazi meni i kaže: „Eto, vidite šta je Nikola napravio?““, priča majka.

„Doveli su mi dete u opasnost“

Majka napadnutog dečaka objašnjava da su joj rekli da se tuča dogodila posle drugog časa, ali da niko nije obavešten o tome.

„Nikola mi kaže da je tražio da ide kuće, ali da ga razredni nije pustio. Nastavnik mi je tada odgovorio da je Nikola i juče izašao ranije i da zbog toga nije pušten kući. Doveli su mi dete u opasnost, samim tim što je trpelo jake bolove u glavi više od 3 sata, a potom i nasilje od te nastavnice koja mu je govorila da treba da ide u drugu školu i da ga vaspitavaju batinama, a potom je svom kolegi nastavniku rekla „Ajmo i mi kući, boli nas glava““, kaže Ivana i dodaje da joj niko iz škole ne bi javio da je dete pretučeno, da to sama nije saznala.

Dečaka su odmah odveli u bolnicu, a lekari su obavestili policiju po službenoj dužnosti pošto je u pitanju vršnjačko nasilje u školi. Na pregledu su mu konstatovane lakše povrede i blaži potres mozga, zbog čega je upućen na skener glave.

„Danas u toku dana zove nas razredni starešina i ne pita kako je dete, već da dođemo u školu da potpišemo nešto u vezi incidenta i povećanja vaspitnih mera za naše dete, dete koje je pretučeno i povređeno. Pitao sam zašto nas nije prvo pitao kako je dete, a on je posle toga otišao u policiju i prijavio da smo mi izneli brdo neistina u medije“, objašnjava nam i Nenad Mijović, otac dečaka.

Bez odgovora škole

Dodaje da im je rečeno da je Ministarstvo prosvete izvršilo kontrolu u ovoj školi, te da će suspenzije dobiti razredni starešina, profesorka geografije i higijeničarke koje nisu prijavile incident.

Izvor: nova.rs

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Sreten Š. (55) je u četvrtak, 25. aprila, pod jakim policijskim obezbeđenjem doveden u sud u Dizeldorfu. Posebne bezbed...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.