subota, 11 jun 2022 07:09

Somborski filmski festival od 11. jula pod sloganom "Tragom snova Ernesta Bošnjaka"

Somborski filmski festival biće održan od 11. do 15. jula pod sloganom "Tragom snova Ernesta Bošnjaka" kako bi podsetio na osnivača jugoslovenske kinematogradije, reditelja i producenta koji je 1906. doneo prvi kino-projektor u Sombor i otvorio bioskop.

"Somborski filmski festival je od svog osnivanja 2018. godine zamišljen da neguje vrednosti sredine koju nastanjuje dvadeset i jedna nacionalnost. U takvom okruženju Festival se trudi i radi na podsticanju tolerancije, ravnopravnosti i slobode", rekla je direktorka festivala Vesna Šašić.

Kako se navodi u saopštenju organizatora, selektor Dejan Dabić rekao je da će festival otvoriti film "Strahinja Banović" reditelja Stefana Arsenijevića.
Najavio je da će publika moći da vidi debitantski film Gorana Nikolića "Heroji", kao i film nagrađivanog reditelja Branka Šmita o ratnim veteranima "A bili smo vam dobri".

U okviru predfestivalskog programa biće prikazan film "Leto kada sam naučila da letim", reditelja Raše Andrića.

izvor:euronews.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Astrolozi veruju da zvezde igraju veliku ulogu u tome kako se dvoje ljudi slažu. Dok su neki znakovi kompatibilni i u nj...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.