četvrtak, 25 april 2024 06:29

Smanjena lista čekanja za vrtiće u Somboru

U Predškolskoj ustanovi "Vera Gucunja" u Somboru otvoren je adaptirani prostor, objekat u Šikarama, za novu grupu mališana, a time je lista čekanja, koja je donedavno brojala više od 400 dece - dodatno smanjena. 

U cilju poboljšanja uslova za boravak dece u vrtićima sprovedeni su brojni radovi na objektu "Čigra", u delu grada Šikara, u Somboru. Kompletno su adapatirani unutrašnji prostor, radne sobe, sanitarni čvor, kuhinja i spoljna fasada, a samim otvaranjem nove vrtićke grupe dodatno je smanjena lista čekanja u Predškolskoj ustanovi.

"Veoma smo zadovoljni, jako je lepo sređeno. Kao dete išao sam u ovaj vrtić. Vaspitačica je veoma prijatna - sve pohvale", rekao je Dušan Lukšić, jedan od roditelja.

Za radove na adaptaciji objekta u Šikari izdvojeno je oko 1,5 milion dinara.

"Trenutno smo smanjili listu čekanja za 25 dece. Objekat "Čigra" nam je dala škola da koristimo. Adaptirali smo ga i sredili, pre mesec dana su počeli radovi. Planiramo otvaranje još jedne jaslene grupe, jer smo to prepoznali kao najveću potrebu roditelja", rekla je Snežana Gazetić Pavošev, direktorka PU "Vera Gucunja" u Somboru.

"Ukupno je 25 dece rešeno sa liste čekanja, što nam je posebno drago, jer znamo da je Sombor imao problem sa smeštajem dece i da je lista čekanja poduža. Najavljujemo još jedno smanjenje liste čekanja odnosno otvaranje nove jaslene grupe u Mrazivićevoj ulici", rekla je Ljiljana Tica, zamenica gradonačelnika.

U toku su i radovi na dogradnji vrtića "Bubamara" u Somboru, gde će od septembra biti otvorene dve nove grupe za 60 mališana.

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

Čarobne reči kao što su molim, izvolite i hvala otvaraju sva vrata, međutim, postoji jedna reč još moćnija od prethodno ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.