utorak, 23 april 2024 05:19

Gradsko veće Sombora: Usvojen predlog za raspisivanje javnog konkursa za podršku LAP-u Roma za 2024. godinu

Gradsko veće grada Sombora održalo je 209. sednicu na čijem dnevnom redu se našlo 8 tačaka.

Između ostalog, utvrđen je Predlog izveštaja o radu Centra za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju Sombor za 2023. godinu sa finansijskim pokazateljima. Centar za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju Sombor osnovan je Odlukom Skupštine grada Sombora u cilju unapređenja i razvoja sistema stručnog obrazovanja i profesionalnog razvoja zaposlenih u obrazovanju, radi kvalitetnijeg ostvarivanja i unapređenja obrazovno – vaspitnog rada. Centar je radio planski na organizovanju stručnog usavršavanja, radi obezbeđenjivanja utvrđene obaveze zaposlenih u obrazovanju iz različitih oblika stručnog usavršavanja, koji je definisan Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i Pravilnikom o stalnom stručnom usavršavanju i sticanju zvanja nastavnika, vaspitača i stručnih saradnika. Organizovani su i besplatni kursevi engleskog, mađarskog i nemačkog jezika za zainteresovane sugrađane, a realizovana je i značajna saradnja i umrežavanje sa drugim Centrima za stručno usavršavanje u Republici Srbiji, kao i sa ostalim institucijama.

Gradsko veće je usvojilo predlog Komisije za dodelu sredstava po Javnom konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata i programa dobrovoljnih vatrogasnih društava i vatrogasnih saveza na teritoriji grada Sombora za 2024. godinu.

Na 209. sednici Gradskog veća, usvojen je Predlog za raspisivanje Javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata za realizaciju LAP-a Roma grada Sombora u 2024. godini. Program mera koji će biti finansiran ili sufinansiran ovim konkursom je: materijalna podrška romskoj deci za uključivanje u obrazovanje i redovno pohađanje nastave, unapređenje informisanosti roditelja, dece i učenika romske nacionalnosti o značaju ranog i kontinuiranog razvoja i obrazovanja, i pružiti stručnu podršku u ostvarivanju njihovih prava iz oblasti obrazovanja, unapređenje informisanosti i edukacije romske populacije iz oblasti zdravlja i zdravstvene zaštite, identifikovanje potreba i unapređenje informisanosti romske populacije o ostvarivanju prava i usluga iz oblasti socijalne zaštite, osiguranje za sprovođenje i pristup postojećim uslugama socijalne zaštite uz proširenje i unapređenje postojećih usluga na korisnike iz romske populacije, unapređenje nivoa socijalne uključenosti Roma i Romkinja, te unapređenje komunalnih usluga u romskim naseljima.

Pored toga, usvojen je i Finansijski plan Odeljenja za poljoprivredu i zaštitu životne sredine po Programu „Zaštita životne sredine za 2024. godinu“.

Slobodno vreme

Lifestyle

Zbog tako dobrog balansa mikroorganizmima, ova namirnica se uvek preporučuje u slučaju nekih bolesti prouzrokovanih disb...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.