ponedeljak, 15 april 2024 06:26

Somaratonci trčali u Osijeku, Ostrogu i na Jablaniku

U subotu 13. aprila 2024. godine održano je jubilarno 20. izdanje Osiječkog polumaratona koje je okupilo više od hiljadu tamičara iz desetak država. Polumaratonsku distancu u dužini od 21 kilometra u Osijeku trčali su članovi Atletsko rekrativnog kluba ’’Somaraton’’ Sombor.

Najbrži je bio Dejan Nikolić, koji je u ovom slavonskom gradu istrčao svoj novi lični rekord. Finišeri su bili i Zoran Nikolić, Nedeljko Katić kao i Jelena Stanimirović. Deonicu od 5 kilometara istrčao je Branko Nenadić.

Dan kasnije na planini Jablanik održana je još jedna u nizu trka u organizaciji ’’West Serbia Trails’’. Trka koja je okarakterisana kao jedna od najzahtevnijih za savladavanje, a put ka cilju je otežavalo i veoma toplo vreme.

Miroslav Liščević, član ’’Somaratona’’ je istrčao najtežu stazu u dužinu od 34 kilometara sa usponom od 1.840 metara te se našao među samo dvadestak finišera ove trase dok je dve trećine učesnika odustalo. Monika Maunić i Damir Ivković su istrčali trasu od 15 kilometara sa 860 metara uspona, dok je Daniel Šokac savladao deonicu od 8 kilometara sa 400 metara uspona.

Tradicionalni polumaraton u Ostrogu uspešno je istrčao Damir Milankov.

Slobodno vreme

Lifestyle

Mirisna tečnost koju komarci mrze. Napravite ovu tečnost, sipajte u činiju, stavite manju sveću koja može da pluta i ko...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.