nedelja, 07 april 2024 05:58

Održan sajam obrazovanja u Somboru

U organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje – filijala Sombor (NSZ), održan je Sajam obrazovanja, na kojem se maturantima osnovnih i srednjih škola predstavilo 29 obrazovnih ustanova, nudeći različite obrazovne profile.

Boris Draganov, v.d. direktora filijale Sombor NSZ, izjavio je da sajam ima za cilj informisanje i usmeravanje mladih shodno njihovim interesovanjima, te da su pored izložbenog materijala, mogli da učestvuju i u psihološkim radionicama, kao i u radionicama na temu profesionalne orijentacije, kako bi im se dodatno olakšalo u odabiru željene profesije i daljeg školovanja.

„Došli smo na ideju da izađemo u susret mladima, odnosno maturantima osnovnih i srednjih škola. Trenutno se na manifestaciji nalazi 29 učesnika, od toga su srednje škole iz Zapadnobačkog okruga, kao i visokoškolske ustanove iz Novog Sada, Beograda, Subotice, Zrenjanina, te Pedagoški fakultet iz Sombora. Ono što je interesantno ove godine je to što želimo da stavimo fokus na mlade ljude kako bi im pomogli da se profilišu i usmere svoje znanje, afinitete i težnje da lakše nađu posao“, rekao je Draganov.

Gradska većnica za oblast kulture i obrazovanja Anita Stojakov, naglasila je da je za lokalnu samoupravu obrazovanje jedna od prioritetnih oblasti i dodala da su ovakvi događaji značajni za mlade u cilju informisanja i pomoći oko odabira buduće škole.

„Grad Sombor je obrazovanje uvek shvatao ozbiljno i to mu je na visokoj lestvici prioriteta. Jako smo zadovoljni što je NSZ organizovala sajam u Somboru kako bi se učenicima pružila prilika da na jednom mestu dobiju informacije o nastavku svog školovanja i da mogu na jednostavniji i neformalan način da porazgovaraju sa učenicima budućih škola i sa profesorima, te da na taj način steknu bolji utisak o tome šta ih očekuje u nastavku školovanja“, izjavila je gradska većnica Stojakov.

Slobodno vreme

Lifestyle

Sreten Š. (55) je u četvrtak, 25. aprila, pod jakim policijskim obezbeđenjem doveden u sud u Dizeldorfu. Posebne bezbed...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.