petak, 05 april 2024 06:55

Dogradnja vrtića „Bubamara“ u Somboru – mesto za još dve grupe mališana

U vrtiću „Bubamara“ u Somboru, izvode se radovi na dogradnji prostora za potrebe proširenja kapaciteta samog vrtića i mogućnosti za veći prijem dece za obdanišni rad. Tim povodom, radove su obišli gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković, zamenica gradonačelnika Ljiljana Tica, gradska većnica za oblast kulture i obrazovanja Anita Stojakov, gradski većnik za oblast komunalne delatnosti i investicija Đorđe Zorić, te načelnik Odeljenja za obrazovanje Goran Todorić, pomoćnica načelnika Odeljenja za komunalne delatnosti, imovinsko – pravne i stambene poslove Rosana Krstić i direktorica Predškolske ustanove „Vera Gucunja“ Snežana Gazetić Pavošev.

Prilikom obilaska gradilišta, gradonačelnik Ratković se u razgovoru sa izvođačima radova informisao o dinamici i planiranom završetku radova, te izjavio da će lokalna samouprava nastaviti da radi na pronalasku rešenja za smanjenje liste čekanja dece koja žele da borave u vrtićima.

„Danas smo obišli radove na dogradnji vrtića ovde u Sportskoj ulici. Svesni smo da su liste čekanje ogromne, te smo krajem prošle godine opredelili sredstva i krenuli u postupak javne nabavke i na naše veliko zadovoljstvo, radovi su u toku. Dogradnjom ovog bloka vrtića negde oko 60 naših mališana sa liste čekanja ćemo upisati u ovaj novi objekat, a svakako da to nije kraj rešavanja liste čekanja. Naš zadatak je da iznađemo rešenje i za ostale mališane kako bi skratili što više liste čekanja i omogućili našim mališanima da koriste usluge predškolske ustanove. Za ove radove smo iz budžeta Grada izdvojili oko 43 miliona dinara bez PDV-a“, rekao je gradonačelnik Ratković.

Pored ovih, gradonačelnik Ratković je sa saradnicima obišao i radove na sanaciji objekta vrtića „Pčelica“ u Čonoplji. U toku su radovi na sanaciji dvorišne fasade i ulaznog hola, postavljanje komarnika kao i zamena stare rasvete LED rasvetom u sobama. Kada je reč o završenim radovima, zamenjen je stari sistem grejanja ugradnjom novog, ekološki prihvatljivijeg sistema centralnog grejanja na gas, zamenjena su stara ulazna vrata i svetlarnik sa novom PVC stolarijom u desnom krilu objekta, te je delimično betonirano dvorište.

Slobodno vreme

Lifestyle

Sreten Š. (55) je u četvrtak, 25. aprila, pod jakim policijskim obezbeđenjem doveden u sud u Dizeldorfu. Posebne bezbed...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.