utorak, 29 avgust 2023 06:51

U toku asfaltiranje ulice Nikolaja Šimića i postavljanje ležećih policajaca po zahtevu građana

Na području grada Sombora, u toku je izvođenje radova na rekonstrukciji ulice Nikolaja Šimića u gradu Somboru. Takođe, po zahtevu građana, radi povećanja bezbednosti saobraćaja upućenom Gradu Somboru, a preko naručioca projekta, Saveta za bezbednost saobraćaja, u toku je postavljanje 12 ležećih policajaca na više lokacija. 

Gradski većnik Zorić je u razgovoru sa nadzornim organima predmetnih radova ispred JKP „Prostor“ Sombor konstatovao da su radovi u ulici Nikolaja Šimića pri kraju. Vrši se kompletna rekonstrukcija cele ulice, na deonici od Šikarskog puta do Josićkog puta se presvlači novim slojem asfalta u cilju povećanja stepena bezbednosti saobraćaja i same stabilnosti puta, dužine od 920 m, dok je širina puta 3 m. Nakon radova na asfaltiranju kolovoza, biće postavljena ojačanja bankinama sa obe strane.

Na zahtev građana, te sagledavanja stanja na terenu, a po predmetu Projekta saobraćaja i saobraćajne signalizacije u cilju povećanja bezbednosti saobraćaja, u toku je postavljanje veštačkih usporivača brzine i ograničavanje brzine kretanja vozila na 30 km/h. Projektovani su asfaltni i gumeni ležeći policajci različitih širina kolovoza. Uz svaki usporivač brzine, propisana je i postavka adekvatnih saobraćajnih znakova. Po predmetnom projektu, radove na Čonopljanskom putu, obišli su i predstavnici Saveta Mesne zajednice „Crvenka“, na kom su postavljena 4 ležeća policajca, obeležena su 2 pešačka prelaza i postavljene su vibro-kvake, kojima vozači dobijaju informaciju da treba da uspore vožnju. U ulicama Hajduk Veljka i Marka Kraljevića u gradu Somboru, postavljena su ukupno 3 ležeća policajca, na tzv. raskrsnici „rašlje“ i u toku je njihovo farbanje. U gradskim ulicama Majora Ilića Bajke, potom Šikarski put, Alekse Šantića, Stevana Mokranjca, Vukice Mitrović i Rokovački put, takođe je u toku postavka veštačkih usporivača brzine i odgovarajućih saobraćajnih znakova.

Ovim projektom, obuhvaćena su i naseljena mesta, te je u mestu Rastina, u ulici Solunskih boraca, takođe postavljen ležeći policajac. Ulica Stanka Opsenice naseljenog mesta Doroslovo, koja se nalazi u zoni škole, dobija ležećeg policajca, kao i ulica Vladimira Nazora u mestu Bački Monoštor.

Slobodno vreme

Lifestyle

Sreten Š. (55) je u četvrtak, 25. aprila, pod jakim policijskim obezbeđenjem doveden u sud u Dizeldorfu. Posebne bezbed...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.