sreda, 23 avgust 2023 15:42

Ministarstvo pravde dodelilo sredstva javnim ustanovama u Somboru

Po Javnom konkursu, Ministarstvo pravde Republike Srbije, danas je u Domu Narodne skupštine Republike Srbije u gradu Beogradu, svečanim potpisivanjem Ugovora, dodelilo sredstva za projekte od javnog interesa. Ispred Grada Sombora, svečanoj dodeli su prisustvovali članica Gradskog veća za oblast kulture i obrazovanja, Anita Stojakov, kao ovlašćena potpisnica Ugovora, i član Gradskog veća za oblast socijalne zaštite Darko Smilјanić.

Ministarstvo pravde je raspisalo Javni konkurs za dodelu sredstava prikuplјenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja. Pravo učešća su imali svi nosioci projekata kojima se ostvaruje javni interes u oblasti zdravstva, kulture, prosvete i humanitarnog rada, a koji će biti realizovani u ovoj godini. Prijave za konkurs su se podnosile do 15. marta, a podnosilac je mogao prijaviti samo jedan projekat.

Javne ustanove sa svojim predstavnicima sa teritorije Grada Sombora, kojima su dodelјena sredstva su Dom učenika srednjih škola Sombor ispred projekta: „Projekat rekonstrukcije kuhinje“ u iznosu od 6.416.730,00 dinara, potom Srednja polјoprivredno-prehrambena škola Sombor sa projektom „Realizacija projektne nastave“ u iznosu od 665.916,00 dinara. Treći dobitnik sredstava je Osnovna škola „Nikola Tesla“ iz naselјenog mesta Klјajićevo, ispred projekta: „Sanacija parketa u fiskulturnoj sali i zamena pločica u svlačionicama“ u iznosu od 965.520,00 dinara. Osnovna škola „Moše Pijade“ iz naselјenog mesta Bački Breg sa projektom „Projekat rekonstrukcije atrijuma škole – zamena stolarije u cilјu povećanja energetske efikasnosti“ u iznosu od 770.400,00 dinara. Centru za pružanje usluga socijalne zaštite grada Sombora dodelјeno je 447.000,00 dinara za realizaciju projekta „Opremanje logopedsko-defektološkog kabineta“.

Projekat „Opremanje bibliotečkog prostora u Galeriji „Milan Konjović“ Sombor“ čiji je autor Galerija „Milan Konjović“ Sombor dobio je sredstva u iznosu od 537.144,00 dinara, dok je Škola za osnovno i srednje obrazovanje sa domom „Vuk Karadžić“ Sombor sa projektom „Senzorna soba za učenike sa smetnjama u razvoju“, dobila sredstva u iznosu od 2.505.650,00 dinara.

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Sreten Š. (55) je u četvrtak, 25. aprila, pod jakim policijskim obezbeđenjem doveden u sud u Dizeldorfu. Posebne bezbed...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.