sreda, 23 avgust 2023 09:56

Somborac stavio auto na licitaciju da pomogne Biljani da izleči rak: Somborci danima šalju jednu poruku

Kako je navedeno u objavi, da bi ste učestvovali u licitaciji, potrebno je da pošaljete SMS sadržine 1538 FIAT na 3030

Biljana Radonić (41), 2019. godine otišla je na operaciju tumora na desnom jajniku u Somboru. Ipak, samo godinu dana kasnije, onkološka komisija konstatovala je da nalaz odgovara diseminovanoj malignoj bolesti sa sekundarnim depozitima u peritoneumu, mezenterijumu kao i konglomeratu retroperitonealnih u renalnoj regiji. Sada joj je potrebna naša pomoć kako bi primila hemioterapije u inostranstvu, a njen sugrađanin, Dražen Bajković, odlučio je da se odrekne svog automobila kako bi joj olakšao put.

Kako je objavljeno na Fejsbuk stranici Humanitarne licitacije, ovaj Somborac, stavio je svoj "fiat" na licitaciju. U pitanju je automobil iz 2001. godine, u ispravnom stanju, limarijski i mehanički korektan, a u oglasu piše da je enterijer uredan.

Kako je navedeno u objavi, da bi ste učestvovali u licitaciji, potrebno je da pošaljete SMS sadržine 1538 FIAT na 3030, dok će se poruke poslate bez oznake "FIAT" smatrati regularnim donacijama putem organizacije Budi human.

Podsetimo, nakon što je Biljani dijagnostifikovana maligna bolest, očene su cistične promene levog jajnika, manji volumen slobodne tečnosti uz tanko crevo, kao i perisplenično i perihepatični i indikovano je sprovođenje hemioterapije u nadležnom zdravstvenom centru. U avgustu 2021. godine nakon završene druge linije hemioterapije kontrolni pregled je pokazao da nema znakova recidiva ili diseminacije u karlici.

Lečenje je nastavila po propisanim protokolima, a na kontrolnom pregledu uočena je uvećana jetra sa multipim metabolički aktivnim tumorskim depozitima, uvećanje broja i dijametra ranije viđenih FDG avidnih pojedinačnih i slivenih limfnih čvorova PR. Nalaz MR od maja 2023. godine pokazao je da je stanje nakon adnesektomije desno bez znakova lokalnog recidiva. Indikovan joj je nastavak lečenja primenom hormonoterapije toku dva meseca.

Sredstva su potrebna za hemioterapije, laboratorijske analize, specijalističke preglede, lekove, kao i za putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

Biljani možemo pomoći na sledeće načine:

Slanjem SMS poruke sadržaja 1538 na 3030

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001725500-51

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Uplatom na devizni račun: 160-6000001726314-34

IBAN: RS35160600000172631434

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Instrukcije za plaćanje

Izvor: Telegraf.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Sreten Š. (55) je u četvrtak, 25. aprila, pod jakim policijskim obezbeđenjem doveden u sud u Dizeldorfu. Posebne bezbed...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.