nedelja, 18 jun 2023 05:01

Održan drugi „Agrofestival“ u Doroslovu

Na Marijanskom svetištu u Doroslovu, danas je održan drugi „Agrofestival“ celodnevnog i bogatog sadržaja namenjen prvenstveno polјoprivrednim proizvođačima, ali i ostalim zainteresovanim posetiocima. Ispred Grada Sombora, manifestaciju je posetio gradonačelnik Sombora, Antonio Ratković, zajedno sa članovima Gradskog veća, Srđanom Savićem i Jovanom Kečom. Predstavnici lokalne samouprave su imali priliku da pogledaju izloženu najsavremeniju polјoprivrednu mehanizaciju, te svojim prisustvom podrže organizatore, kao i posetioce ove manifestacije.

„Agrofestival“ je prvi put održan 2021. godine sa namerom da postane tradicionalan i održavan svake godine. Usled vanrednih okolnosti uzrokovanih pandemijom korona virusa, 2022. godine manifestacija nije održana. Međutim, od ove godine tradicija se nastavlјa. Program sadržaja ovogodišnjeg sajma, u odnosu na njegovo prvo održavanje, je dodatno obogaćen i proširen, te uklјučuje zabavni program namenjen najmlađim posetiocima koji mogu uživati u mini zoo vrtu, kao i u igraonici za decu. Ipak najzanimlјiviji deo programa ovog sajma bilo je kuvanje jagnjećeg paprikaša, koje je takmičarskog karaktera, što je dalo posebnu draž posetiocima ove manifestacije. Značaj „Agrofestivala“ leži u velikom broju izlagača polјoprivrednih mašina i proizvođača domaćih radinosti na čijim se trpezama mogao naći širok izbor domaćih vina, sireva, rakije, peciva, kao i suvenira i obeležja ovog naselјenog mesta. Prisutni su imali priliku da, osim učešća na polјoprivrednom sajmu, odslušaju i stručna predavanja iz ove oblasti. Revijalni i zabavni deo, uz izložbu ručnih radova, obogaćen je muzičkim nastupom benda „3+2“, te spektakularnim koncertom poznate grupe „Tropico bend“.

Slobodno vreme

Lifestyle

Mirisna tečnost koju komarci mrze. Napravite ovu tečnost, sipajte u činiju, stavite manju sveću koja može da pluta i ko...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.