subota, 17 jun 2023 05:14

SIGURAN KROV NAD GLAVOM: Tri somborske porodice dobile kuće na selu

 

ZAHVALjUJUĆI programu koji realizuje Ministarstvo za brigu o sel,u još tri porodice će dobiti svoj dom - kuće sa okućnicom, u selima na teritoriji grada Sombora.

Za život na selu opredelili su se Jovana i Dragomir Kalinić, Otilia i Slobodan Topić, kao i Danijel Milošević, koji su za svoj novi dom odabrali kuće u Stanišiću, Svetozar Miletiću i Riđici.

-Veliku zahvalnost dugujemo Ministarstvu za brigu o selu i ministru Krkobabiću što su omogućili, od 2021. godine do danas, bespovratna sredstva za kupovinu čak 96 seoskih kuća na teritoriji grada Sombora i time podstakli život na selu, te sve prednosti i mogućnosti koje ono nudi, kako za mlade bračne parove, decu, tako i za samohrane roditelje - istakao je Darko Smiljanić, član Gradskog veća za oblast socijalne zaštite.

Javni konkurs za realizaciju programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Republike Srbije za 2023. godinu, otvoren je do utroška budžetskih sredstava predviđenih za ovu namenu, a najkasnije do 1. novembra, do kada svi zainteresovani mogu da dostave prijave.

Izvor: novosti.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Mirisna tečnost koju komarci mrze. Napravite ovu tečnost, sipajte u činiju, stavite manju sveću koja može da pluta i ko...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.