U vodu za brisanje podova dodajte ovaj začin: Mravi će istog trenutka nestati iz vašeg doma

Ako se već danima mučite sa mravima, koji neumorno pokušavaju i uspevaju da pronađu ulaz u vaš dom, jedan začin bi mogao da vam bude od velike koristi. Samo treba da ga dodate u vodu kojom brišete podove.

Cimet je prirodni insekticid koji dobro deluje kao repelent mrava, posebno kada se nanese na celu površinu.

Iako većina ljudi uživa u svežem mirisu cimeta, mravi ga preziru, te beže na drugu stranu. Pored toga, cimet sadrži neka antibakterijska svojstva. Dakle, sa samo jednim dodatnim sastojkom, možete imati moćno sredstvo za čišćenje podova koje odbija mrave bez upotrebe jakih hemikalija.

Kako pripremiti vodu sa cimetom za brisanje podova?

U šerpi prokuvajte 3,5 litara vode sa dva do tri štapića cimeta. Ako nemate štapiće, zamenite ih sa dve do tri kašičice mlevenog cimeta. Kada provri, isključite šporet i ostavite da se tečnost ohladi, a zatim je dodajte u kantu za brisanje.

Za još bolji efekat u rastvor možete dodati nekoliko kapi esencijalnog ulja cimeta. Ako planirate da koristite samo eterično ulje, biće vam potrebno oko 15 kapi za celu kantu.

Važno je napomenuti da mleveni cimet nije otrovan za pse i mačke, ali njegovo etarsko ulje može biti, pa vlasnici kućnih ljubimaca treba da budu oprezni ako se odluče na ovaj način čišćenja poda i odbijanja mrava.

Izvor: danas.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Sreten Š. (55) je u četvrtak, 25. aprila, pod jakim policijskim obezbeđenjem doveden u sud u Dizeldorfu. Posebne bezbed...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.