Poznati gastro portal objavio listu NAJGORIH SRPSKIH JELA i kad vidite šta su oni tu stavili prekrstićete se i levom i desnom!

Da li postoji loše srpsko jelo? Ne, ako pitamo Srbe, međutim, ako se osvrnemo na poznati gastro portal "Taste Atlas" postoji čak 14 najgorih srpskih jela.

Poznati sajt objavio je listu najgore ocenjenih srpskih jela za 2024. godinu. Na listi od 14 jela, pored onih koja svakako i među Srbima važe za manje primamljiva našla su se neka u koja se Srbi kunu.

14 najgorih jela na pomenutom sajtu poređana su od onog najgoreg do "manje" najgoreg, a na prvom mestu se našlo jelo koje, rekli bismo, niko nije očekivao.

Naime, prema ocenama s portala Taste Atlas najgore srpsko jelo su rezanci s makom.

"Jednostavni i hranljivi rezanci s makom su jelo koje se sastoji od široke, tanke pšenične testenine koja je prelivena obilnim količinama rastopljenog putera, a zatim posuta makom i šećerom. Nekada se smatralo bogatim i ukusnim obrokom, a danas predstavlja štedljivo, ali omiljeno jelo koje se uživa kao slatko glavno jelo ili zasitan desert", piše ispod fotografije jela na ne tako počasnom prvom mestu.

Pihtije su na drugom mestu, leskovačka kavurma na trećem a popara je četvrta.

Lista najgorih srpskih jela na pomenutom sajtu izgleda ovako:

1. rezanci s makom

2. pihtije

3. leskovačka kavurma

4. popara

5. lenja pita

6. riblji paprikaš

7. srpska salata

8. proja

9. duvan čvarci

10. makovnjača

11. prebranac

12. svadbarski kupus

13. čorbast pasulj

14. slatko od jagoda

Koje jelo je po vama nepravedno završilo na ovoj listi?

Izvor: blic.rs

Lifestyle

Sreten Š. (55) je u četvrtak, 25. aprila, pod jakim policijskim obezbeđenjem doveden u sud u Dizeldorfu. Posebne bezbed...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.