Grčka ove godine osetno skuplja? Evo kakve su „first minute“ cene domaćih agencija

First minute ponuda za letovanje je već aktuelna, a s obzirom na to da se priča o osetno skupljim aranžmanima za Grčku - proverili smo kakve su te startne cene.

Cene letovanja na omiljenim destinacijama naših turista ove godine biće veće i do 20 odsto, tvrde stručnjaci, a kad je u pitanju Grčka, od ove godine uvodi se nova taksa koja će svakako uticati na cene aranžmana.

Ipak, turističke agencije su još krajem prošle godine objavile cene za 2024. koje obično važe do kraja februara, kada se formiraju novi i znatno skuplji paketi putovanja. Proverili smo aktuelne first minute ponude nekoliko naših turističkih agencija.

Trenutno, na primer, paket aranžman za Kefaloniju za 10 noćenja s avionskim prevozom i to u jeku sezone (polazak 27. jula) može da se nađe već od 575 evra po osobi, dok svoje mesto na avionu za Lefkadu 9. jula i apartmanski smeštaj na 10 noćenja sad možete da obezbedite za 520 evra.

Pefkohori autobusom, takođe na 10 noćenja od 20. jula – za 370 evra po osobi. Tasos u sezoni, 10 noćenja i to u apartmanu na 50 m od mora, može da se nađe za 190 evra po osobi (od 12. jula) sa sve autobuskim prevozom.

Svakako, trenutno još primamljivije deluju raniji aranžmani (kraj maja, jun) koji se bez problema mogu naći i za manje od 100 evra za 10 noćenja i to sa sve prevozom. Parga, Krf, Stavros, Tasos, Asprovalta, Nea Vrasna, Nei Pori, Olympic Beach, Paralia, Lefkada – samo su neka od mesta koja su se našla u toj superpovoljnoj kategoriji. Naravno, ako vam nije muka da putujete autobusom i rizikujete s vremenskim prilikama i temperaturom mora.

S druge strane, ako sami obezbeđujete prevoz, možete za 87 evra po osobi (četvorokrevetni apartman) da dobijete smeštaj na čak dve nedelje na Kefaloniji od 1. juna. Ili u Pargi – aranžman od 27. maja za 15 noćenja našli smo za 80-90 evra po osobi.

Ukoliko biste avionom na grčka ostrva, za početak juna ima Skijatos (10 noćenja) za 430 evra, Krf za 499 evra, Rodos za 650 evra po osobi… A ako vam to zvuči mnogo, čekajte aranžmane u špicu sezone.

Izvor:nova.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Mirisna tečnost koju komarci mrze. Napravite ovu tečnost, sipajte u činiju, stavite manju sveću koja može da pluta i ko...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.