Austrija uvela novu vinjetu, loše vesti za turiste

Austrijska vlada uvela je dodatnu jednodnevnu vinjetu za autoputeve i brze puteve. Može se kupiti od danas, košta 8.60 evra i tokom decembra dolazi samo u digitalnom obliku. Od iduće godine jednodnevna vinjeta biće dostupna za kupovinu i kao nalepnica.

Najavljeno je i poskupljenje desetodnevne vinjete, koju uglavnom koriste turisti. Njena cena će od 1. januara skočiti s 9.90 na 11.50 evra. Cena dvomesečne vinjete od iduće godine pada s 29 na 28.90 evura, dok cena godišnje ostaje ista.

Od 22. novembra vinjete su dostupne i kao digitalne. To znači da vinjetu više nije potrebno fizički lepiti na vetrobran automobila, već će vaš registarski broj biti zabeležen u centralnom sistemu, a provera se radi automatski. Online kupovina moguća je na web-adresi shop.asfinag.at.

Ono što je sjajno u tom sistemu je činjenica da je vlasnik vinjete korisnik vozila. Drugim rečima, ako tokom trajanja vinjete promenite automobil i registraciju – što nije redak slučaj kod ljudi koji koriste službene automobile – u sistemu možete aktuelnu vinjetu preneti na novu registraciju. Doduše, to će vas koštati 18 evra, piše Index.

Slobodno vreme

Lifestyle

  Sibirska aronija (Aronia melanocarpa), u Srbiji je poznata i kao sibirska borovnica. Ceđenjem ovih bobica, dobija se ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.