„Jeftinije nego da plaćamo dom“: Par penzionera uplatio 51 turu, žive na kruzeru

Bračni par penzionera iz Australije je postao zvezda mora, pošto su proveli skoro 500 dana ploveći oko sveta, nakon što su uplatili ukupno 51 uzastopnu turu na kruzerima.

Kako prenosi NY Post, Marti i Džes Ansen su na prvu plovidbu krenuli 16. juna 2022. nakon duge dve godine izolacije zbog koronavirusa u Australiji.

Na kruzeru „Koralna princeza“ (Coral Princess) su proveli više od 450 dana, što je duže nego skoro cela posada, a očekuju da ostanu na brodu još dve godine.

„U jednom trenutku sam svom agentu za putovanja rekao – rezerviši nam sve što se pojavi“, rekao je Marti Ansen.

Par kaže da im je jeftinije da plaćaju plovidbe oko sveta nego da plate penzionerski dom.

„To je naš životni stil“, objasnila je Džes.

Oni su decenijama pre penzionisanja išli na kruzere, a nakon odlaska u penziju, to im je postalo „full time“ zanimanje.

Džes na kruzeru najviše uživa u plesu, dok je za Martija omiljena stvar upoznavanje „prijatelja za ceo život“.

 „Više ne moramo da peremo veš ni da nameštamo krevet. Više ni ne znamo kako da namestimo krevet jer toliko dugo nismo to uradili, tako da sada moramo da ostanemo na brodu da bismo preživeli“, našalio se on.

Svaki dan počinju tako što igraju stoni tenis i sede na svom balkonu ispijajući pivo i uživajući u pogledu.

Sa posadom su postali praktično porodica, ali su i putnici koji prvi put dođu upoznati sa slučajem australijskog bračnog para i žele da ih upoznaju.

„Svi ih poznaju na brodu, oni su ovde zapravo poznate ličnosti“, rekao je Ren van Rojen, upravnik hotela na kruzeru.

Na trenutnom putovanju će provesti još osam meseci, a onda planiraju da se ukrcaju na „Crown Princess“, još veći brod – i to na još godinu dana.

Što se tiče njihove porodice, viđaju ih kada se ukrcaju u luke koje se nalaze blizu njihovog doma.

„Vodimo predivan život“, zaključila je Džes Ansen.

Slobodno vreme

Lifestyle

  Sibirska aronija (Aronia melanocarpa), u Srbiji je poznata i kao sibirska borovnica. Ceđenjem ovih bobica, dobija se ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.