Koliko košta noćenje na Zlatiboru?

Ima li luksuznog smeštaja na Zlatiboru? Kad pitate internet - ima, kad pitate meštane - ne bi se složili u potpunosti. Kad treba da platite, deluje da krevet na ovoj planini košta kao malo bogatstvo. Cene dva vikend noćenja, za dvoje odraslih ljudi, prema onom što se nudi na Booking-u kreću se od pet do oko 20.000 dinara.

Ono što je svakako tačno i što može da se proveri pretragom ponuda na Booking-u, Trip Advisoru ili jednostavno, oglasima na Instagramu ili Fejsbujku, jeste da je ponuda apartmana za izdavanje na Zlatiboru jako velika. Čak i u luksuznije opremljenim objektima trodnevni smeštaj može da se nađe za 100 evra, sa besplatnim spa sadržajem, što govori da je cena jednog noćenja oko 33 evra.

Što se tiče samog Booking-a, najčešće cene dva vikend noćenja na Zlatiboru su oko šest, sedam, osam il deset hiljada dinara. Iako bi po nekoj logici moglo da se zaljuči da cena smeštaja zavisi od blizine centru gde se nalaze razni sadržaji za turiste i veštačko jezero, neki slučajevi govore i da nije tako, jer se na 400 metara od centra mogu naći apartmani od oko 6.500 dinara za dva noćenja za dve osobe, piše Nova ekonomija.

FOTO: Printscreen/Booking

Ako se u Guglovom pretraživaču ukucaju reči "hotelski brendovi Zlatibor", kao rezultat pretrage iskače Hotel Mona Plaza Zlatibor. Na portalu Trip Advisor, među 10 top hotela na Zlatiboru takođe se pojavljuju Mona Plaza, Buket, Olimp, Grand Hotel Tornik i stari poznati Hotel Palisad, koji je renoviran.

Na Zlatiboru se inače poslednjih godina intenzivno gradi, prostor oko nekadašnje autobuske stanice praktično je popunjen ogromnim objektima od više spratova, pravim zgradama.

Gradnja se proširila i na sam ulaz u naselje, kada se dolazi iz pravca Čajetine, kao i u Tić Polje koje se nalazi na suprotnoj strani magistrale, u odnosu na centralno zlatoborsko naselje. Pravo pitanje je zapravo, kolika će na kraju biti ponuda apartmana turistima i da li će samo to i Gold Gondola biti glavni sadržaji u ponudi, ako se izuzme zimski period i skijanje, pod uslovom da na planini ima snega.


FOTO: Printscreen/Booking

Takođe, na Zlatiboru je velika i ponuda apartmana koji su na prodaju. Opet najpre u pomoć pozivamo Gugl pretragu gde nam iskače da je na prodaju oglašeno 170 apartmana direktno od investitora u zgradi od osam spratova, zatim raznih ponuda za kupovinu gde se garantuje povrat investicije, bez angažovanja vlasnika.

Prema onome što može da se nađe na Halo oglasima, cene apartmana kreću se od 1.500 evra po kvadratu, do preko 2.000 o kvadratu za neke apartmane koji su luksuznije opremljeni.

Cene manjih vikendica u drugim zlatiborskim naseljima, poput naselja Vodice, kreću se i do preko 80.000 evra, ali je zapravo pitanje koliko se prodaju, budući da neke od njih stoje oglašene i po godinu dana, po nepromenjenoj ceni.

Izvor: direktno.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

  Sibirska aronija (Aronia melanocarpa), u Srbiji je poznata i kao sibirska borovnica. Ceđenjem ovih bobica, dobija se ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.