Sveti Stefan konačno otvoren za turiste, ali cena ulaznice će mnoge naterati da razmisle Sveti Stefan Foto: Kateryna Kolesnyk / Panthermedia / Profimedia

Sveti Stefan konačno otvoren za turiste, ali cena ulaznice će mnoge naterati da razmisle

Prilično skupa šetnja.

Grad hotel Sveti Stefan kod Budve otvoren je za dnevne posete, cena je 25 evra za odrasle i besplatno za decu do 12 godina u pratnji roditelja.

U grad će se ulaziti u grupama na svakih sat ili sat i po. Limit je 10 odraslih po turi, što bi trebalo da se poveća. Karte za ulazak u Sveti Stefan se kupuju u šoping centru ispod letnje pozornice.

Iz Inicijative za vraćanje Svetog Stefana u potpuno vlasništvo države ističu da će se zalagati da cena bude niža, jer misle da je suviše visoka.

„U svakom slučaju, stvari su se pomerile sa mrtve tačke. Ima još dosta prostora da se režim pristupa ostrvu na kraju i donekle uskladi sa Faro konvencijom Saveta Evrope i preprukama Europa Nostra, ali još smo daleko od toga. Očekujemo da Sveti Stefan bude otvoren za dnevne posete i u zimskom periodu uz smanjenu cenu ulaznice za građane Crne Gore. Ovo je korak bliže ka Novom Svetom Stefanu kao otvorenom gradu, večnom i neuništivom, koji će možda jednog dana biti stavljen i pod zaštitu Uneska. Na drugoj strani, ostaje još puno otvorenih problema koji se moraju rešavati u skladu sa zakonima Crne Gore i međunarodnim konvencijama“, ističu iz Inicijative za vraćanje Svetog Stefana u potpuno vlasništvo države.

Izvor: nova.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

  Sibirska aronija (Aronia melanocarpa), u Srbiji je poznata i kao sibirska borovnica. Ceđenjem ovih bobica, dobija se ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.