Nemački vrtić uveo nova pravila koja su užasnula i uznemirila roditelje

Dečiji vrtić SterniPark u Ešeburgu, u nemačkoj državi Šlezvig-Holštajn, želi da deci pruži slobodu da otkriju sebe. Zbog toga je novi vlasnik vrtića uveo nova pravila koja ne uključuju nepotrebna ograničenja.

Kako prenosi Feniks magazin, jedna majka je objasnila da to znači da deca mogu da trče po dečijoj sobi potpuno gola ako žele i ako im je dovoljno toplo. Takođe, deca će navodno učiti o Holokaustu. Dok je većina uznemirena i užasnuta takvim pravilima, drugi roditelji podržavaju novi koncept.

Sve je dovelo do toga da neka deca više ne smeju da se igraju sa drugom decom“, rekla je jedna majka za nemački RTL.

Izvršna direktorka vrtića Lejla Mojsih smatra da ni u drugim vrtićima biti gol nije tabu.

Samo deca koja imaju neprekidan pozitivan odnos sa sopstvenim telom zadovoljna su sobom i postaju samopouzdani ljudi“, objasnili su stav vrtića.

Što se tiče nastave o holokaustu, Mojsih ističe da se deci neće pokazivati fotografije iz Aušvica, već će se učiti vrednostima kao što su tolerancija, sloboda i poštovanje.

Ovaj vrtić ima oko 110 učenika.

Slobodno vreme

Lifestyle

Sreten Š. (55) je u četvrtak, 25. aprila, pod jakim policijskim obezbeđenjem doveden u sud u Dizeldorfu. Posebne bezbed...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.