Svaki put kad udarite dete vi ostavljate trajne posledice, evo i koje Fizičko kažnjavanje nikada ne daje željene rezultate

Svaki put kad udarite dete vi ostavljate trajne posledice, evo i koje

Fizičko kažnjavanje je čest način na koji roditelji pokušavaju da uspostave autoritet nad svojom decom. Međutim, mnogi psiholozi tvrde da takav način vaspitavanja dece može da ostavi trajne posledice, a magazin je objasnio i koje.

Naučna istraživanja koja su objavljena u magazinu pokazuju da svako životno iskustvo utiče na razvoj neuronskih mreža u mozgu. Pozitivna životna iskustva koja proizlaze iz brige, jakih odnosa i empatije pomažu u izgradnji pozitivnih neuronskih mreža, objašnjavaju psiholozi. Samim tim, roditelji bi svom detetu trebalo da pruže što više pozitivnih iskustava.

BabyMed - Medicinska kozmetika za bebe i malu decu sa 5 proizvoda za negu osetljive kožu beba


 

Sa druge strane, bilo kakvo vikanje, fizičko kažnjavanje i udaranje dece stvara samo emocionalno bolna iskustva koja imaju brojne neželjene posledice. Osim toga, fizičko kažnjavanje nikada ne daje željene rezultate.

Studije su pokazale da fizičko kažnjavanje deteta može dovesti do mentalnih problema, kao što su anksiozni poremećaj, zlouporaba alkohola ili zavisnost od opijata. Udaranje deteta radi postizanja određene discipline dovodi do:

  • gubitka samopouzdanja
  • straha
  • buntovnosti
  • agresivnog ponašanja
  • ljutnje i frustracije.

Izvor: b92.net

Slobodno vreme

Lifestyle

Mirisna tečnost koju komarci mrze. Napravite ovu tečnost, sipajte u činiju, stavite manju sveću koja može da pluta i ko...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.