Đoković o kreatinu, ličnim problemima i provokacijama

Novak Đoković dao je opširan intervju za francuski Ekip u kojem između ostalog kaže da nikada ne provocira publiku, kao i da je imao ličnih problema tokom turnira u Monte Karlu prošle godine.

„Posle meča razmišljam mnogo o promašajima – ne posle svih, ali posle važnih. Posle Vimbldona, ali i posle meča sa Sinerom u Malagi. Pogledao sam ponovo najbolje detalje s tog meča, na jednoj meč lopti sam mogao da gađam paralelu, naravno da žalim za time“, rekao je Đoković za Ekip u intervjuu datom krajem novembra, ali koji je objavljen tek sada.

„Nekada ti život uzme, nekada ti da. Dobio sam neke neverovatne mečeve u 2023. za koje se pitam kako sam ih dobio, poput finala Sinsinatija sa Alkarazom. Na 6-6 u taj brejku drugog seta on je imao otvorenu paralelu, ali sam pogodio u koju će stranu gađati, uzeo sam set i meč. Kao sa Federerom 2019. godine u finalu Vimbldona, tada je on bio bolji, kao što sam ja možda bio bolji sada u finalu Vimbldona od Alkaraza. To ne znači da Karlos nije zaslužio pobedu, na ovako visokom nivou svaki promašaj je skup. Ne dopada mi se osećaj koji imam posle takvih poraza, ali ga istovremeno i volim, jer znam da mi to daje gorivo, da me gura napred, što se i videlo posle Vimbldona“, dodao je Novak.

Baš tokom spomenutog finala u Sinsinatiju, Đoković je viknuo ka svom timu da mu donesu kreatin.

„Bilo je smešno, braća i brojni prijatelji me zezaju, to je postao ’mim’. Različita su mišljenja o kreatinu, o njegovim efektima. Nekada ga uzimam, nekada ne. Tog dana je bilo vrlo vruće, fizički me je bolelo i želeo sam da ga uzmem, ali nije ga bilo u torbini. Tri-četiri puta sam rekao svojima u timu, nisu znali šta hoću, i na kraju sam zaurlao“.

Posle poraza u Monte Karlu od Lorenca Muzetija, Đoković je bio ljut pred medijima i konferencija je zbirno trajala 100 sekundi.

„Nisam govorio tada o tome, ali imao sam velikih ličnih problema, a tada postajem jako frustriran. Ne želim to previše da pokazujem, trudim se da ostanem što je profesionalniji moguće, ali i dalje sam čovek sa emocijama. Nisam bio srećan zbog poraza, ali ono što me je čekalo van terena bilo mi je važnije toga dana“.

Đoković je govorio i o „spuštanju slušalice“ Benu Šeltonu, ali i o odnosu sa publikom.

„Nikada ne provociram, nikada. Ono što vidite je moja reakcija. Kada izlazim na teren, ne želim da svi budu protiv mene, volim prijateljsku atmosferu. Kada se neke stvari dese, ja to ili prihvatim i nastavim dalje, ili reagujem. Ako se neko prema meni ponaša nefer i ako ja doživim da to nije sportski i da je to nepoštovanje, nekada ću istolerisati, ali kada reagujem – onda reagujem. Medvedev i ja u tom smislu kao da smo u pozorištu“, zaključuje Novak.

Đoković u Melburnu juri 11. titulu.

Izvor: sportklub.n1info.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Sreten Š. (55) je u četvrtak, 25. aprila, pod jakim policijskim obezbeđenjem doveden u sud u Dizeldorfu. Posebne bezbed...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.