TONE „LIBERLAND“ TONE BROD „LIBERLAND“
subota, 01 oktobar 2022 06:26

TONE „LIBERLAND“

 

Brod Liberland, usidren u krugu „Napretka“ juče popodne iznenada je počeo da tone. Veći deo broda se još uvek nalazi iznad nivoa reke, jer je sajlama vezan za barže, ali voda i dalje prodire u njegovu unutrašnjost.

-Brod se nakrivio i tako stoji od juče. Jedna sajla sve više puca, a barža i spust do nje neprekidno „rade“, što znači da tone i dalje, navodi naš izvor sa lica mesta.

Zašto je brod počeo da tone za sada nema objašnjenja. Sve će biti mnogo jasnije nakon što se stručno pregleda i utvrdi gde i kako ulazi voda. Postoje opcije da je možda naseo na kamen koji mu je probio dno, ali i da je neko to namerno uradio.

Investitor, Vit Jedlička, osnivač i predsednik samoprozvane mikrodržave Liberland, čeka zvanične rezultate istrage, nakon kojih će biti jasnije šta je uzrok tonjenja.

Podsetimo, pre dve godine na brodu je izbio veliki požar koji je investitoru pričinio ogromnu materijalnu štetu. U februaru ove godine u poslednji čas sprečeno je potonuće bagera “Sutjeska”, usidrenom pored Liberlandovog broda. Sada je brod počeo da tone. Oba objekta su usidrena u krugu “Napretka”.

Da li je reč o nizu slučajnosti ili o sabotaži, ostaje otvoreno pitanje. Mesta za sumnju, itekako, ima...

Izvor: apatinskenovine.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Lekari uvek upozoravaju na važnost vitamina u telu, no ima i nekih drugih elemenata vrlo bitnih za pravilno funkcinisanj...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.