sreda, 08 septembar 2021 07:56

Никола Медић: Уз стрпљив рад са нашом талентованом децом успех је загарантован!

Након веома успешног интервјуа са свима добро познатим апатинским рукометашем, како на нашем сајту, тако и на каналу Vidan YТ, одлучио сам се вратити на мој омиљени спорт. Овај пут, у четири ока сам имао прилику разговарати са некадашњим чланом млађих категорија Црвене Звезде, Николом Медићем. Брат му је Раде Медић, човек са којим сам већ разговарао, и стварно сам уживао тад. Њих двојица тренутно тренирају заједно младе наде апатинског фудбала у омладинском фудбалском клубу “Младост” Апатин.

Подсећамо, генерација којој је Никола тренер заузела је прво место на завршном такмичењу у оквиру СОС лиге будућих шампиона, која је одржана на Златибору. О његовој каријери, успеху млађих категорија, као и његовим плановима за будућност прочитајте у наставку.

Зашто си се од свих спортова одлучио бавити фудбалом, када је то било, и који је твој први клуб?

За фудбал сам се одлучио јер ми је старији брат тренирао, и већина мојих другара из школе. Када сам имао осам година, отац ме је одвео на први тренинг, и од тог тренутка сам знао да је то прави спорт за мене. Своје прве фудбалске кораке сам направио у Младости из Апатина.

Био си и у млађим категоријама Црвене Звезде. Како си дошао тамо и које си успехе остварио у Београду?

– Отишао сам једне зиме на турнир малог фудбала у Београд са мојим кумом Николом Мандићем који је тад већ био члан Партизана. Тада ме је приметио један цовек, препоручио Црвеној звезди, и тако сам прешао у њихове редове. Што се тиче успеха, имам титулу кадетске лиге Србије, као и неколико одличија са домаћих и међународних турнира.

Да ли имаш неку утакмицу коју памтиш и зашто?

– Утакмица коју посебно памтим је против Војводине. Играли смо последње коло првенства и била нам је потребна победа за титулу шампиона државе. Пошто смо били домаћини, биле су пуне трибине помоћног терена Црвене звезде, иза северне трибине. Лоше смо ушли у меч, и после неких десетак минута били смо у заостатку од једног гола разлике, али смо успели да преокренемо, поставимо коначан резултат 3:1, и освојимо титулу. Увек се радо сетим и победе у дербију против Партизана, где смо их победили на нашем терену са 3:0.

Тренутно си тренер талентоване генерације омладинског фудбалског клуба “Младост” Апатин која је била прва на Златибору у оквиру такмичења СОС лиге будућих шампиона. Да ли ти се свиђа тренерски посао и како је било на Златибору?

– Свиђа ми се тренерски посао и рад са децом. Надам се да ћу још дуго бити у том послу. Што се тиче Златибора, било је феноменално. Направили смо велики успех и доказали да у Апатину има огромног талента са којим треба вредно и стрпљиво да се ради.

Има једна веома занимљива изјава кошаркашког тренера Жељка Обрадовића која гласи:”Свака општина и сваки град морају дати плате тренерима који раде с децом, да се деца ослободе од чланарине, а да тренери имају плате и стаж”. Шта ти мислиш о томе?

– Сви ми добро знамо ко је Жељко Обрадовић и шта је постигао у својој каријери. Апсолутно се слажем са његовом изјавом и надам се да ће то једног дана бити уведено.

Који су ти планови за будућност, да ли остајеш тренер млађих категорија у Младости?

-Што се тиче планова за будућност, планирам да останем тренер млађих категорија у Младости. Посебно ми је драго што нам се прикључио и мој старији брат Рашо, и верујем да ћемо Петар Бурсаћ, Страхиња Делић, мој брат и ја одлично сурађивати и ређати сјајне резултате.

Николи хвала на издвојеном времену, лепим речима, и пуно среће и успеха у тренерском послу!

Видан Јеротијевић

The post Никола Медић: Уз стрпљив рад са нашом талентованом децом успех је загарантован! first appeared on 025 инфо вести.


Након веома успешног интервјуа са свима добро познатим апатинским рукометашем, како на нашем сајту, тако и на каналу Vidan YТ, одлучио сам се вратити на мој омиљени спорт. Овај пут, у четири ока сам имао прилику разговарати са некадашњим чланом млађих категорија Црвене Звезде, Николом Медићем. Брат му је Раде Медић, човек са којим сам …

Никола Медић: Уз стрпљив рад са нашом талентованом децом успех је загарантован! Read More »

The post Никола Медић: Уз стрпљив рад са нашом талентованом децом успех је загарантован! first appeared on 025 инфо вести.


Read full article on 025 info - Apatin


Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.