petak, 02 februar 2024 05:23

Predstava „Svadbena zvona“ oduševila apatinsku publiku

Predstava „Svadbena zvona“, nastala po tekstu Davora Špišića, odigrana je sinoć na Velikoj sceni Opštinskog kulturnog centra Apatin. Ovaj komad, žanrovski kombinacija komedije i melodrama, prisutnima je prikazao priču o troje usamljenika, društvenih marginalaca koji se ne snalaze u predatorskom bezdušnom vremenu, vremenu u kojem je ljudskost postala više mana nego vrlina.

Složeni karakteri i jaka glumačka igra, sa nizom maštovitih i dinamičkih obrta, izazvala je među prisutnom publikom i smeh i suze.

Likovi u predstavi, osim što pokušavaju preživeti sa što manje ožiljaka, ne odustaju u traženju srodne duše. Samoća nije njihov izbor, nego realnost ranjivih emocija.

Niz smešnih i burlesknih situacija nastaje iz žarke želje da se privid normalnosti održi, a na stalnom je udaru represivnog i podozrivog aparata. Svo troje, u toj komediji zabune, pokušavaju rasplesti često nerazrešive čvorove turbulentne životne situacije.

Uloge u „Svadbenim zvonima“ poverene su Ivani Vukčević, Đorđu Kukuljici i Mihajlu Nestoroviću.

Režiju predstave, kao i izbor muzike, potpisuje Peter Srpčić, kostim i scenu Art multimedia Novi Sad, produkciju Mihajlo Nestorović, a muzički producent je Filip Nestorović. Komad je postavljen u produkciji Srednjoevropskog kulturnog centra Novi Sad, na čelu sa direktorom produkcije Sašom Plavanjcem.

Izvor: radioapatin.com

Slobodno vreme

Lifestyle

Poznato je da su u avionima smanjene količine kiseonika. Letenje avionom našim telima čini mnogo više od toga da nam uz...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.