sreda, 06 decembar 2023 09:36

Zbog nedostatka ogreva privremeno obustavljena nastava u OŠ „Mladost“ Prigrevica

 

Zbog nedostatka ogreva od juče je privremeno obustavljena nastava u OŠ „Mladost“ u Prigrevici. U školi se nadaju da će problem biti rešen do kraja sedmice, a ukoliko uspeju da obezbede pozajmicu uglja, možda već za dan, dva.

-Naša škola se decenijama grejala na sušeni ugalj, kao jedini koji je odgovarao peći kakvu mi imamo. Problem je što njega već izvesno vreme nema na tržištu, te smo bili prinuđeni da pređemo na mrki ugalj, koji se nabavlja iz Crne Gore. Iako smo ga na vreme poručili, isporuka kasni, navodno zbog snega koji znatno otežava i usporava transport. Zato se i dogodila ova nemila situacija da u sred grejne sezone ostanemo bez zaliha, objašnjava nam direktorica škole, Silvana Maoduš.

Ona se nada da će ugalj stići do kraja sedmice, kako im je obećano, te da bi nastava mogla redovno da krene od ponedeljka.

-Postoji još jedna opcija, ali ćemo videti danas da li će biti i izvodljiva. Naime, dok ne stigne poručeni ugalj, tražili smo pozajmicu od firme „DŽimi komerc“, ako ga imaju na lageru, tako da bi onda nastava mogla da počne već za dan, dva. To ćemo znati već do kraja dana, dodaje direktorica.

Kako kaže, poručeno je 25 tona uglja, što je dovoljno za mesec dana, a koliko iznosi i kapacitet skladišnog prostora. Na vreme je poručena i nova količina, kako je to rađeno i ranije, da bi se obezbedio kontinuitet u isporuci.

Kako saznajemo, sa problemom je upoznata i lokalna samouprava, ali se nije uspelo naći rešenje koje bi obezbedilo redovno odvijanje nastave. Takođe je najavljeno i trajno rešenje problema grejanja u ovoj školi prebacivanjem na gas, što bi trebalo da se uradi na proleće ili, najkasnije, do početka naredne školske godine.

Nastava u OŠ „Mladost“ se, od juče, odvija onlajn.

Izvor: apatinskenovine.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.