utorak, 21 novembar 2023 06:15

Određeno zadržavanje otpravniku osumnjičenom da je odgovoran za sudara vozova

Osnovno javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je jutros PU za grad Sombor da J. M, otpravniku vozova u Ratkovu odredi zadržavanje zbog sumnje da je izvršio teško delo protiv opšte sigurnosti u vezi sa krivičnim delom izazivanjem opšte opasnosti, odnosno da je odgovoran za sudar putničkog i teretnog voza do kog je došlo u petak oko 18.40 časova na pruzi između Ratkova i Odžaka, saznaje „Politika”. Za delo koje se J. M. stavlja na teret, zaprećena je kazna od jedne do osam godina zatvora.

Nakon isteka zadržavanja od 48 sati, otpravnik vozova će biti sproveden u Osnovno javno tužilaštvo u Somboru na saslušanje. Kako nezvanično saznajemo, tužilaštvo će nakon saslušanja osumnjičenog, Osnovnom sudu u Somboru predložiti da J. M. bude određen pritvor.

Muškarac (71) iz Niša poginuo prilikom pada sa skele

Podsetimo, u sudaru vozova pet osoba je teže, a 47 lakše povređeno. Najteže povrede, prelom nekoliko rebara, zadobio je kondukter putničkog voza, i on je smešten na Odeljenje intenzivne nege somborske bolnice.

Prema rečima „Politikinog” sagovornika bliskog istrazi, oba voza saobraćala su se iz pravca Novog Sada ka Bogojevu, a do sudara je došlo kada je putnički voz sustigao teretnu železničku kompoziciju i udario u poslednji vagon teretnog voza.

– Na osnovu onoga što je zatečeno na mestu događaja i izjava radnika železnice, do sudara vozova je došlo kada je otpravnik u stanici Ratkovo dao signal putničkom vozu da krene, a za to nije imao dozvolu. Na pruzi ka Bogojevu, ranije se pokvario teretni voz koji je zbog nastalog kvara, stajao na pruzi. Mašinovođa putničkog voza je, kada je uočio teretnjak na pruzi, počeo da koči, ali zbog težine voza, nije uspeo da ga zaustavi. Nekoliko trenutaka nakon što je došlo do sudara, Mašinovođa je izašao iz kabine i sprečio teže posledice – navodi „Politikin” sagovornik.

Izvor: politika.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.