četvrtak, 16 decembar 2021 07:24

Opštini Kula uručena Zavalnica za izuzetan doprinos u zapošljavanju u 2021. godini

Nacionalna služba za zapošljavanje obeležila je danas 100 godina postojanja, a opštini Kula dodeljena je Zahvalnica za izuzetan doprinos u zapošljavanju u 2021. godini, na nivou lokalne samouprave. 

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić istakao je da mu je velika čast što je opština Kula dobitnik ovako značajnog priznanja.

-Imamo sjajnu saradnju sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, posebno sa Filijalom Sombor, koja je nama i nadležna. I pored velikih mera i pomoći od Republike u infrastrukturnim projektima i opremanju Industrijske zone i puteva, koji su i omogućili dolazak velikog broja investitora, saradnja sa NSZ omogućava da upotpunimo sve ovo i postanemo i ostanemo privlačna opština za investitore i da svake godine smanjujemo broj nezaposlenih, rekao je Miljanić.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić Tepavčević izrazila je uverenje da će zajedničkim snagama i u narednom periodu biti beleženi impozantni rezultati na tržištu rada.

 „Imamo čime da se pohvalimo za vreme ovih pandemijskih godina. Jedna smo od retkih zemalja koja je uspela da značajno poboljša uslove na tržištu rada. To su impozantni brojevi“, istakla je Kisić Tepavčević, koja je zaposlenima u toj službi i direktoru Zoranu Martinoviću čestitala veliki jubilej.

 Prema rečima Kisić Tepavčević, svaki mesec se beleže bolji rezultati u odnosu na prethodni, kada je u pitanju zapošljavanje, a od početka godine do danas 207.000 ljudi sa evidencije NSZ je dobilo posao, što je za 7,2 odsto više nego prošle godine.

 „Srećna sam što imam priliku da sa vama učim i radim. Čeka nas još lepih godišnjica i čekaju nas još bolji pokazatelji na tržištu rada“, navela je Kisić Tepavčević.

 Direktor Martinović istakao je da je NSZ danas moderan servis koji može da se meri sa institucijama tržišta rada najrazvijenijih zemalja. 

Kako je naglasio, uprkos pandemiji Kovid 19 i otežanim uslovima rada, zabeleženi su pozitivni trendovi na tržištu rada – stopa nezaposlenosti je duži vremenski period između 9 i 11 odsto, što je pokazatelj stabilnosti na tržištu rada, a broj nezaposlenih na evidenciji NSZ je na istorijskom minimumu. 

Na svečanosti povodom 100 godina postojanja NSZ prikazan je dokumentarni film o toj službi, a istaknutim poslovnim partnerima, privrednicima i saradnicima su  dodeljena priznanja i zahvalnice.

izvor:025info.rs

 

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti