DANAS TOPLO ZA OVO DOBA GODINE! Temperatura i do 16 stepeni, a evo kada se očekuju padavine Prognoza vremena
subota, 10 decembar 2022 06:18

DANAS TOPLO ZA OVO DOBA GODINE! Temperatura i do 16 stepeni, a evo kada se očekuju padavine

Jutarnja temperatura od 4°C u Negotinu do 12°C u Beogradu i Vršcu, a maksimalna od 10°C u Somboru do 16°C ponegde u centralnim predelima.

Danas u Srbiji toplo za ovo doba godine i pretežno oblačno sa povremenom kišom. Više kiše biće krajem dana. Vetar umeren južni i jugoistočni, u južnom Banatu pojačan, a na severu Vojvodine krajem dana u skretanju na severni. Pritisak ispod normale. Jutarnja temperatura od 4°C u Negotinu do 12°C u Beogradu i Vršcu, a maksimalna od 10°C u Somboru do 16°C ponegde u centralnim predelima. Uveče kiša. Temperatura u 22h od 6°C do 11°C.

U Vojvodini toplo za ovo doba godine i pretežno oblačno sa povremenom kišom. Više kiše biće krajem dana. Vetar umeren južni i jugoistočni, u južnom Banatu pojačan, a na severu Vojvodine krajem dana u skretanju na severni. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 8°C do 12°C, a maksimalna od 10°C u Somboru do 15°C u Vršcu. Uveče kiša. Temperatura u 22h od 6°C na severu do 11°C na jugu i u padu tokom noći.

U Novom Sadu toplo za ovo doba godine i pretežno oblačno sa kišom. Više kiše biće krajem dana. Vetar umeren južni i jugoistočni. Pritisak ispod normale. Jutarnja temperatura 9°C, a maksimalna do 14°C. Uveče kiša i pad temperature. Temperatura u 22h oko 8°C.

U Subotici oblačno sa kišom. Vetar ujutru jugoistočni, a popodne severni. Pritisak ispod normale. Jutarnja temperatura 8°C, maksimalna do 11°C. Uveče kiša i pad temperature. Temperatura u 22h oko 6°C.

Vreme narednih dana

U nedelju na jugu Srbije toplo za ovo doba godine, a na severu i zapadu Srbije zahlađenje sa kišom koja će preći u susnežicu i sneg do kraja dana. Zato će minimalna temperatura biti na kraju dana, a ne ujutru. Vetar umeren severni i severozapadni. Jutarnja temperatura od 4°C u Negotinu do 12°C u Beogradu i Vršcu, a maksimalna od 3°C na severu do 15°C u Vranju. Uveče na sveru i zapadu susnežica i sneg, a na jugu kiša. Temperatura u 22h od 0°C na severu do 8°C na jugu.

U ponedeljak se zahlađenje širi ka južnim krajevima uz povremen sneg i u nižim predelima. U utorak ujutru mraz, a tokom dana hladno i promenljivo oblačno uz dnevnu temperaturu oko ili malo iznad 0°C. U sredu ujutru mraz uz naoblačenje tokom dana i manji porast temperature.

Izvor: mondo.rs

Šta ćete danas kuvati?

Neodoljivi deserti