sreda, 27 mart 2024 05:17

Zašto niste dobili poruku o nestanku devojčice: Jurić objašnjava razlog

Devojčica Danka (2) je nestala danas, apel roditelja objavljen je na društvenim mrežama, a u potragu su se uključili i građani i sve nadležne službe. Po prvi put u Srbiji aktiviran je i sistem "Pronađi me".

Međutim, mnogo građana objavilo je da i dalje nije dobilo poruku iz ovog sistema, a u vezi toga na svom instagram nalogu oglasio se Igor Jurić.

„Stići će poruka svima, morate da znate jednu stvar. Naši mobilni operateri imaju kapacitet da šalju 50.000 poruka u minutu. Sve je jako zahtevno, nije moguće da svi dobiju poruku, sve televizije su podelile objavu, to je manje bitno sada. Hoću samo da kažem jednu stvar, danas je važan dan za našu zemlju, nestala je jedna devojčica i sad smo svi u strepnji da se to dete pronađe“, rekao je Jurić i videu na njegovom Instagram nalogu.

Jurić je takođe apelovao na sve ljude da se suzdrže od bilo kakvih ružnih komentara povodom nestanka devojčice, a pozvao je i sve političke aktere da u ovom trenutku osim pronalaska male Danke ne pokreću bilo kakve druge političke teme.

Potraga za Dankom (2) ulazi u osmi sat, na terenu sve dežurne službe, helikopter nadleće teren: Ovo su sve informacije o nestanku devojčice u Boru

„Obaveštavamo javnost da je ovaj sistem aktiviran zbog današnjeg nestanka dvogodišnje devojčice u Banjskom Polju, u Boru“, navedeno je ranije u saopštenju Ministarstva za informisanje i telekomunikacije.

Nadležni su saopštili da je platforma za obaveštavanje javnosti o nestalom maloletnom licu „Pronađi me“ uspostavljena u „cilju brze reakcije u slučaju nestanka maloletnih lica slanjem jedinstvenog alarma različitim učesnicima procesa, koji sadrži osnovne podatke o nestalom licu, kao što su policijska uprava gde je prijavljen predmet, ime i prezime nestale osobe, godine starosti, lični opis, opis odeće, mesto nestanka i druge važne informacije“.

Podsetimo, dvogodišnja Danka nestala je oko 13.45 časova, a njen nestanak roditelji su prijavili oko 15 časova.

Devojčica na sebi ima maslinasto zelenu jaknicu i ljubičaste pantalone. Kosa joj je vezana u repić. Ceo Bor je dignut na noge, a jake policijske snage pretražuju svaki pedalj na potezu od oko 10 kilometara od mesta na kom je devojčica bila sa majkom.

Izvor: nova.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.