petak, 19 januar 2024 07:26

Lista 5 najplaćenijih poslova za 2024. – plate su i po nekoliko stotina hiljada, a dovoljan vam je jedan kurs

Menadžeri proizvoda u Britaniji mogu da zarade i preko 150.000 evra godišnje.

Ukoliko ste na pragu da promenite profesiju, ili tek birate na koje polje da se usmerite, lista najplaćenijih poslova u Evropi može da bude od koristi.

Kako se industrije razvijaju i potražnja za određenim specijalnostima sve više raste, a upravo one i predstavljaju pozicije na kojima zaposleni najviše zarađuju. SchengenVisaInfo.com je sastavio listu visoko plaćenih pozicija u Evropi, a primetićete, za neke od njih i kurs može da bude osnova.

Data Scientist
Ova profesija je veoma tražena širom Evrope jer je njihova stručnost potrebna za donošenje odluka potkovanih znanjem, optimizaciju operacija i predviđanje budućih trendova – što je neophodno za svet zasnovan na algoritmima i proračunima, u kojem danas živimo. Njihov rad se sastoji od statističkih, matematičkih i računskih metoda koje oni koriste za rešavanje složenih problema vezanih za poslovanje.

Prema stranici NorthWest Executive Education, zaposleni na ovoj poziciji u Nemačkoj zarađuju oko 61.854 evra godišnje, dok u Švajcarskoj njihova zarada iznosi 9.443 evra mesečno, odnosno 113.318 evra godišnje.

Finansijski direktor

Budući da su odgovorni za finansijsku situaciju organizacije, finansijski direktori vode kompaniju ka profitabilnosti i održivosti. Ovaj posao je plaćen oko 144.366 evra godišnje u Nemačkoj i 75.002 evra u Francuskoj, dok finansijski direktori u Velikoj Britaniji zarađuju oko 110.061 evra godišnje.

Menadžer poslovnog razvoja

Holandija je zemlja koja ove profesionalce plaća najviše u Evropi – oko 100.504 evra godišnje, a slede Velika Britanija sa 119.154 evra i Nemačka sa 101.182 evra.

Menadžeri poslovnog razvoja odgovorni su za identifikaciju prilika za poslovni rast, izgradnju i održavanje odnosa sa potencijalnim klijentima i širenje kompanije. To je veoma konkurentan i izazovan posao, ali veoma isplativa karijera.

Menadžer proizvoda

Ovi profesionalci nadgledaju razvoj, proizvodnju i marketing proizvoda kompanije, osiguravajući da proizvodi zadovolje potrebe tržišta. Ova uloga je takođe odgovorna za kreiranje relevantnih i konkurentnih proizvoda.

Menadžer proizvoda u Nemačkoj dobija platu od oko 5.950 evra mesečno (71.404 evra godišnje), dok Velika Britanija, koja je zemlja koja najviše plaća za ovu profesiju, menadžerima proizvoda plaća oko 152.127 evra godišnje – što je oko 12.677 evra svakog meseca. U Francuskoj, menadžer proizvoda može da zaradi, u proseku, oko 8.844 mesečno.

Menadžer projekta

Prosečne godišnje plate menadžera projekata su oko 127.362 evra u Ujedinjenom Kraljevstvu, 113.211 evra u Nemačkoj i 109.673 evra u Francuskoj.

S obzirom na to da preduzeća istovremeno razvijaju različite složene projekte, efektivno upravljanje projektima igra ključnu ulogu u obezbeđivanju prijema i korišćenja resursa. Menadžeri projekata imaju odgovornost u garantovanju da se projekti završe u određenim vremenskim rokovima, da se pridržavaju obima i da ostanu u okviru budžeta. Njihove odgovornosti uključuju koordinaciju tima, raspodelu resursa i postizanje ciljeva projekta.

Izvor: nova.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.