utorak, 07 februar 2023 07:21

Boks, ponos grada Sombora

Da je Bokserski klub "Sombor" rasadnik talenata u ovom olimpijskom sportu, potvrdio je i ovogodišnji tradicionalni "Izbor najboljih sportista, trenera i sportskih radnika grada Sombora", na kojem su članovi ovog kluba bezmalo u svim uzrasnim kategorijama bili laureati.

Nagrada "Gran Prix" za 2022. godinu za postignute vrhunske sportske rezultate na međunarodnoj i domaćoj sportskoj sceni pripala je Dragani Jovanović iz Bokserskog kluba "Sombor". Dragana Jovanović je dobila pre toga i nagradu za najuspešniju juniorku u kategoriji "Olimpijski sport".

Tako da je, kao i prošli put, najprestižnija nagrada na manifestaciji "Izbor za najboljeg sportistu grada Sombora", koju organizuje Sportski savez Grada Sombora, otišla u ruke članu ujedno i najboljeg sportskog kolektiva u 2022. godini, Bokserskog kluba "Sombor".

Dragana Jovanović osvojila je bronzane medalje na Mediteranskim igrama i Prvenstvu Evrope, dok je na Svetskom prvenstvu u omladinskoj konkurenciji bila peta.

Najbolji senior grada Sombora je takođe član Bokserskog kluba Sombor, Omer Ametović.

"Velika mi je čast što je baš meni pripalo ovo prestižno sportsko priznanje grada Sombora. Sreću delim sa mojim trenerom Stojanom Kneževićem i kompletnim timom Bokserskog kluba Sombor koji je istinska sportska perjanica grada Sombora. Ova priznanja ujedno su i obaveza našeg kluba da ove godine budemo još uspešniji i da na najbolji mogući način predstavljamo i promovišemo naš grad gde se god budemo takmičili", kaže naša bokserska nada Dragana Jovanović.

Odlukom Komisije u olimpijskim sportovima za najuspešniji kolektiv u 2022. godini proglašen je Bokserski Klub "Sombor", a za naboljeg trenera strateg tog kluba Stojan Knežević. Specijalno priznaje za unapređenje i razvoj sporta u Somboru pripalo je članu bokserskog kluba Sombor Dušanu Pašiću.

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

Koliko hrana utiče na naš svakodnevni život nije nikakva tajna. Daje nam energiju, neophodne vitamine i minerale, ali po...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.