Sombor dobio 95,5 miliona od pokrajine za nastavak opremanјa industrijske zone Sombor dobio 95,5 miliona od pokrajine za nastavak opremanјa industrijske zone
subota, 17 decembar 2022 06:05

Sombor dobio 95,5 miliona od pokrajine za nastavak opremanјa industrijske zone

Grad Sombor dobio je od Pokrajine 95,5 miliona dinara za nastavak infrastrukturnog opremanja Industrijske zone, a ugovor o dodeli sredstava danas je uručen gradonačelniku Sombora Antoniu Ratkoviću.

Ovim sredstvima sufinansiraće se izrada saobraćajnice sa pratećom infrastrukturom u zoni saobraćajnice i javne rasvete u Industrijskoj zoni u Somboru, što će omogućiti bolјu povezanost industrijsko-poslovne zone sa okruženjem, a samim tim i bolјe uslove za unapređenje privrednog kapaciteta.

Sredstva za sufinansiranje infrastrukturnog opremanja industrijsko-poslovnih zona dobilo je šest lokalnih samouprava, a predstavnicima ovih gradova i opština ugovore je svečano uručio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, koji je istakao da će ova ulaganja omogućiti investicije u industrijsko-poslovnim zonama što će značiti i nova radna mesta.

„Ovim sredstvima obezbedićemo infrastrukturu za postojeće i za nove investitore. U proteklim godinama razvijali smo industrijske zone i danas možemo da kažemo da svaka lokalna samouprava ima potencijal da privuče domaće i strane investitore. Radili smo timski, zajedno sa predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem i Vladom Srbije, i danas – od 165.000 nezaposlenih, koliko ih je bilo pre šest godina – imamo 89.000 nezaposlenih u Vojvodini“, izjavio je Mirović.

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković zahvalio se na sredstvima koje je grad Sombor dobio za dalјe opremanje Industrijske zone.

„Ovo je samo nastavak dobre saradnje grada i Pokrajinske vlade, s obzirom da smo i prethodnih godina dobijali sredstva za opremanje Industrijske zone, kako bismo stvorili što bolјe uslove za postojeće, ali i nove investitore, koji će omogućiti otvaranje novih radnih mesta“, istakao je gradonačelnik Ratković.

Slobodno vreme

Lifestyle

Koliko hrana utiče na naš svakodnevni život nije nikakva tajna. Daje nam energiju, neophodne vitamine i minerale, ali po...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.